PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 1 d. 16:42

Teismas atidėjo V. Pituškienės „čekiukų“ bylos nagrinėjimą

Marijampolė

Teismas / Unsplash

Dominykas BiržietisŠaltinis: BNS.LT


312388

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį atidėjo Marijampolės tarybos narės, parlamentaro Andriaus Vyšniausko patarėjos Vaidos Pituškienės piktnaudžiavimo bylos nagrinėjimą.

Tai BNS patvirtino teismo atstovė Milda Kryžė.

Pasak jos, kaltinamoji su gynėju Mindaugu Greičiumi buvo atvykusi į posėdį, tačiau byla nepradėta nagrinėti.

„Advokatas M. Greičius pateikė teismui prašymą grąžinti bylą prokurorui dėl kaltinamojo akto trūkumų“, – nurodė M. Kryžė.

Pasak jos, kitas teismo posėdis numatytas rugpjūčio 28 dieną, jame bus sprendžiama dėl gynėjo prašymo.

Su pačia politike BNS po posėdžio susiekti nepavyko.

Ši byla teismui perduota birželio viduryje, V. Pituškienė joje kaltinama praėjusią kadenciją eidama Marijampolės tarybos narės pareigas nurodydavusi tikrovės neatitinkančius duomenis apie išlaidas ir taip apgaule įgijusi per 2,3 tūkst. eurų savivaldybės lėšų.

Teisėsaugos pareigūnai tyrimo metu nustatė, kad neva patirtos išlaidos apmokėtos pasinaudojus kitų asmenų banko kortelėmis.

V. Pituškienė į Marijampolės savivaldybės tarybą išrinkta pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąrašą. Politikei pateikus įtarimus piktnaudžiavimu, ji sustabdė narystę partijoje.

Kaip anksčiau skelbė naujienų portalas „Delfi“, V. Pituškienė taip pat 0,75 etato dirba Seimo nario konservatoriaus A. Vyšniausko patarėja.

Politikė portalui teigė dėl susiklosčiusios situacijos atsisakyti Marijampolės tarybos narės mandato neketinanti, o iš Seimo nario patarėjos pareigų esą trauktųsi, jei darbui iškiltų trukdžių.

Savo ruožtu, A. Vyšniauskas sakė, kad V. Pituškienę atleistų po apkaltinamojo nuosprendžio arba „sunkiau sekantis apsiginti“. Anot parlamentaro, kaltinimai jo patarėjai nesusiję su darbu Seimo kanceliarijoje ir pagalba apygardoje.