Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai
Visą gruodį K. Starkienė paskyrė šventiniams patiekalams. O šį kartą pagaliau atėjo saldžiausiai švenčių daliai – desertams!
„Žiūrovų laukia laiko išbandyti ypatingai kvapnūs ir skanūs meduoliai, iš kurių tešlos galima iškepti net ir meduolinį namelį. O kaip šventinis stalas be torto? Kalėdoms siūlau tokį tortą, kuris ne tik atrodo įspūdingai, bet ir yra labai skanus. O jį pagaminti – visai nesudėtinga. Šokoladiniai torto blynai, plakta karamelė, rūgšti spanguolių uogienė ir daug daug šokolado – puikus derinys visiems skoniams“, – įsitikinusi Kotryna.
Torto receptą išvysite šio šeštadienio laidoje, o meduolių receptu K. Starkienė dalinasi jau dabar.
Meduoliams reikės:
250 g sviesto;
125 g rudojo cukraus;
2 kiaušinių;
800 g miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
3 a. š. imbiero miltelių;
3 a. š. cinamono;
0,5 a. š. maltų gvazdikėlių;
0,5 a.š. muskato malto;
žiupsnio druskos;
žiupsnio maltų juodųjų pipirų;
280 g medaus.
Gaminimo eiga
Sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną į tą pačią masę įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Į sviestą sudėkite medų ir gerai išmaišykite. Dalimis ten pat suberkite miltų ir prieskonių mišinį vis gerai pamaišydami tešlą. Galiausiai suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve pastovėti pusvalandžiui.
Tuomet tešlą iškočiokite, išpjaukite norimas figūras ir apie 10 minučių pašaukite meduolius kepti į 180C laipsnių įkaitintą orkaitę. Nepamirškite meduolių padekoruoti naudodami glaistą!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!