PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 9 d. 07:47

TATENA susirūpinusi dėl miškų gaisro netoli rusų okupuotos branduolinės jėgainės

Pasaulis

Miško gaisras (asociatyvi nuotr.) / ELTA

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


313371

Netoli Zaporižios atominės elektrinės pastebėtas didelis miškų gaisras tapo nauju iššūkiu didžiausiai Europoje AE ir kelia pavojų elektros tiekimui į šį branduolinį objektą, pranešė TATENA spaudos tarnyba.

„Praėjusią savaitę TATENA paramos ir pagalbos misija Zaporižioje (ISAMZ) pastebėjo keletą gaisrų, liepsnojančių skirtingu atstumu nuo ZAE ir aplinkinių kaimų. Savaitgalį TATENA ekspertai matė dūmus, kylančius į šiaurę nuo ZAE, netoli vandens tiekimo į ZAE kanalo“, – rašoma pranešime.

Pastebima, kad gaisras kilo po kabančiais 750 kV Dniprovskos linijos laidais ir atsargine 1,330 kV Ferosplavnos elektros linija – paskutinėmis dvejomis likusiomis išorinio elektros tiekimo į ZAE linijomis.

„Vasaros karščiams nemąžtant, dėl tokių palei dvi likusias linijas kilusių gaisrų atsiranda rizika, kad ZAE gali netekti išorinio maitinimo šaltinio. Nors šiuo metu nei viena iš šių linijų nebuvo atjungta, susiklosčiusi padėtis parodė, koks pažeidžiamas yra išorinis elektros tiekimas į ZAE“, – paaiškino TATENA.

Pranešama, kad baigta antroji nuolatinės TATENA stebėsenos misijos, nuo 2022 m. dirbančios rusų okupuotoje Zaporižios atominėje elektrinėje, personalo rotacija.