PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 15 d. 15:36

Tarptautinis Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis keliauja į Telšius

Telšiai

Ona Kolobovaitė. Foto iš asmeninio arch.

Šiaulių „Aušros“ muziejusŠaltinis: Etaplius.LT


309531

Liepos 17 d., trečiadienį, 18 val. Telšių ješivoje (Iždinės g. 11, Telšiai) vyks XXI tarptautinio Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalio koncertas „Muzikiniai nėriniai“. Scenoje pasirodys viena iškiliausių Lietuvos vokalisčių Ona Kolobovaitė (sopranas), talentingas, vienas iš ryškiausių savo kartos Lietuvos pianistų, jau ne vienerius metus festivalio gerbėjus pradžiuginantis koncertais drauge su garsiais Lietuvos ir užsienio atlikėjais – Justas Šervenikas ir violončelės virtuozas Thomas Collingwood iš Anglijos.

21-ą kartą organizuojamo Tarptautinio Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalio programoje – 9 pasirodymai, kuriuos žiūrovai išvys liepos–rugpjūčio mėnesiais. Kasmet meno vadovo, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Roberto Šerveniko parengta programa nustebina dar nematytais pasirodymais, pirmą kartą čia pasirodančiais atlikėjais iš Lietuvos ir užsienio. Šiųmetėje programoje numatytas ir koncertas Telšiuose, bendradarbiaujant kartu su Žemaičių muziejumi „Alka“. Festivalio partnerės – Telšių ješivos – erdvėse festivalis vyks nebe pirmą kartą, čia atlikėjus visada nudžiugina kultūringa Telšių publika, gausiai susirenkanti į renginius.

Vienam vakarui į trio susibursiantys iškilūs jaunosios kartos Lietuvos muzikantai – O. Kolobovaitė ir J. Šervenikas kartu su violančelininku T. Collingwood iš Didžiosios Britanijos, kvies klausytojus pasinerti į „Muzikinių nėrinių“ vakarą, kuriame skambės XIX ir XX amžių muzika. Programoje klausytojų laukia: R. Shumann, Fr. Shubert muzika, A. Previn dainos sopranui, fortepijonui ir violončelei pagal T. Morrison eiles.

Ona Kolobovaitė – Lietuvoje ir pasaulyje garsi muzikantė, baigusi Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, 2009 m. LRT projekto „Triumfo arka“ laimėtoja, daugelio projektų ir konkursų dalyvė.

Justas Šervenikas – pianistas, Tytuvėnų festivalio vadovas, studijas baigęs Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, tobulinęsis Hanoverio aukštojoje muzikos ir teatro mokykloje. Pianistas daug koncertuoja tiek Lietuvos, tiek užsienio salėse.

Thomas Collingwood – nuo septynerių metų violončele grojantis muzikantas, 2003 m. baigęs Karališkąjį Šiaurės muzikos koledžą, dabar – kamerinės muzikos atlikėjas ir tarptautinių konkursų žiuri narys.

Išsami festivalio programa skelbiama „Aušros“ muziejaus puslapyje https://i.ausrosmuziejus.lt/aHNU6. Bilietus galima įsigyti „Ticket Market“ ir 2 val. prieš renginį Telšių ješivos kasoje. Bilieto kaina: 15 Eur, su nuolaida 12 Eur. Bilietai internetu – https://www.ticketmarket.lt/lt/e/renginys/frenkelio-festivalis-muzikiniai-neriniai-bilietai

Organizatoriai: Šiaulių „Aušros“ muziejus, VšĮ „Sielai“. Projektą finansuoja: Šiaulių miesto savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba. Rėmėjai: „Sabalin“, „Bleu de Frenkel“. Informaciniai rėmėjai: LRT, „Etaplius“, „Šiaulių kraštas“, „LT ADVERT“. Draugas – gėlių ir dovanų salonas „Dabija“. Festivalį įgarsina – MB „SLS Tech“

07_17_Ticket1080x1920.jpg