Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius TV
Istoriniuose šaltiniuose minima, kad panašiausia į šių dienų picą atsirado Neapolyje maždaug aštuonioliktame amžiuje. Anuomet šis patiekalas pirmiausiai plito tarp vargingiau gyvenusių italų, nes buvo ne tik paprastas, bet ir pigus.
Iš miltų ir vandens žmonės pasidarydavo padą, ant jo dėdavo šiek tiek trintų pomidorų ir pakepindavo alyvuogių aliejuje. Vėliau pica ėmė populiarėti ne tik šalies viduje – maždaug devyniolikto amžiaus viduryje pasiekė ir pačią Ameriką.
Būtent už Atlanto picai prasivėrė amžinojo populiarumo vartai, o prieš daugiau nei tris dešimtmečius, 1987 metų vasario 9-ąją, šioje šalyje iškepus didžiausią picą pasaulyje, imta minėti ir tarptautinę jos dieną.
Reportaže sužinosite skaniausios picos paslaptis ir kaip ją pasigaminti patiems.