PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2019 m. Rugpjūčio 24 d. 17:07

Taisyklingai kepame bulves: 6 svarbiausios taisyklės

Vilnius

Pixabay.com nuotr.

Reporteris LinaŠaltinis: Etaplius.lt


94655

Sužinokite, kaip iškepti bulves, kad jos būtų pačios gardžiausios. Pasirodo, egzistuoja 6 taisyklės, kad šis procesas būtų teisingas.

Taisyklė Nr. 1

Nuvalytas ir supjaustytas bulves būtinai reikia užpilti šaltu vandeniu. Vanduo turi būti šaltas, kad iš šakniavaisio būtų ištrauktas krakmolas. Jei vanduo bus karštas arba šiltas, krakmolas liks šakniavaisiuose ir pagamintas patiekalas bus labiau panašus į troškintas bulves. Krakmolas trukdo bulvei parusvėti, todėl būtina jo atsikratyti mirkant. Kuo šviežesnės bulvės, tuo ilgiau verta jas mirkyti. Geriausia, jei tam bus skiriama 30 minučių arba 1 valanda.

Taisyklė Nr. 2

Pamirkytas bulves būtina kruopščiai nusausinti. Geriausia, jei sudėsite bulves į kiaurasamtį, o tada išdžiovinsite ant popierinio rankšluosčio. Tiks ir įprastas rankšluostis. Bulvės turi būti sausos, nes drėgmės perteklius neleis bulvėms įgauti rusvos spalvos. Be to, ir vandens kontaktas su karštais riebalais gali virsti dėmėmis ant jūsų prijuostės arba virtuvės reikmenų.

Taisyklė Nr. 3

Keptuvė turi būti įkaitusi, o aliejus joje sušilęs. Neverta gailėti aliejaus, jis turi gerai apsemti bulves. Nepamirškite, kad daugelio mėgstamos gruzdintos bulvytės kepamos dideliame kiekyje verdančio aliejaus.

Taisyklė Nr. 4

Sūdyti ir dėti įvairių prieskonių reikia tik po to, kai bulvės iškeps. Jei pasūdysite bulves kepdami arba prieš tai, jos išskirs drėgmę, kuri neleis susidaryti rusvai plutelei. Iškepusias bulves išimkite į lėkštę kiaurasamčiu – tai padės nuvarvėti aliejui. Tuomet pasūdykite ir apibarstykite prieskoniais.

Taisyklė Nr. 5

Kepdami niekuomet nepridenkite bulvių dangčiu. Norint gauti rusvą ir traškią plutelę, bulvės turi kepti atviroje keptuvėje.

Taisyklė Nr. 6

Nedėkite į keptuvę per daug bulvių. Optimalu – 2–3 sluoksniai. Ne daugiau. Skanios rekomendacijos: norite suteikti pagamintoms bulvėms pikantiško aromato ir skonio? Tuomet prieš ruošdami įkaitusiame aliejuje pakepkite kelias česnako skilteles. Po to, kai jis paruduos, išimkite ir sudėkite kepti bulves. Jei į verdantį aliejų įmesite rozmarino šakelę ir po kelių minučių išimsite, iškepusios bulvės turės malonų spygliuočių aromatą ir lengvą poskonį.

Gero apetito!

vmarkus.lt