PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2024 m. Rugsėjo 29 d. 21:32

Taip skanu, kad tirpsta burnoje: 5 kruasanų pagardinimo būdai

Lietuva

Freepik.com

Pranešimas spaudaiŠaltinis: Etaplius.LT


320469

Visame pasaulyje pamėgtas kruasanas svarbią vietą spėjo įtvirtinti ir tautiečių virtuvėse. Savo populiarumu kitiems gardėsiams metai iš metų nenusileidžiantys sviestiniai rageliai daugelio pamėgti dėl universalių jų paruošimo būdų. Kulinarijos meistrai dalijasi net penkiomis gardžiomis kruasanų pagardinimo idėjomis, patiksiančiomis tiek smaližiams, tiek ir mėgstantiems sūriau.

Ikoniškieji kruasanai kone neatsiejami nuo Prancūzijos, tačiau retas žino, kad iš tiesų visame pasaulyje pamėgto gardėsio kilmės šalis – Austrija. Visgi oficialus kruasanų receptas 1915 m. buvo užfiksuotas prancūzų kepėjo Sylvain Claudius Goy, kuris ir padėjo pamatus tokiems sviestiniams rageliams, kokiais mėgaujamės dabar, pagardindami juos įvairiausiais ingredientais.

Konditerinių gaminių ir įprastos duonos hibridu laikomo sviestinio ragelio tešla yra pagaminta iš mielių, pieno, miltų, sviesto, kiaušinių, vandens, druskos ir cukraus. Vis tik didysis sviestinių ragelių skonio stebuklas įvyksta parinkus jam tinkamą įdarą – tokį, kokį labiausiai mėgstate.

Pavyzdžiui, ragauti kruasanus rekomenduojama su avinžirnių užtepėlės ir alyvuogių pagardu arba saldesnius – su žaliųjų citrinų ir kokoso skonio kreminiu sūriu bei mėgstamomis uogomis.

Kruasanai su kreminiu sūriu ir braškėmis

Orams už lango dar primenant vasarą, ją galima išsaugoti ir lėkštėje – pasigaminant gaivius ir ypač gardžius kruasanus su žaliųjų citrinų ir kokoso skonio kreminiu sūriu bei braškėmis.

Reikės:

Sviestinių ragelių

Indelio žaliųjų citrinų ir kokoso skonio kreminio sūrio

Kelių saujų braškių ar kitų pamėgtų uogų

Gaminimas. Ragelius perpjaukite išilgai, tačiau iki galo neperpjaukite. Atverskite kruasanus, vidinę pusę ištepkite kreminiu sūriu, uogas supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant sūriu išteptos dalies. Suvožkite abi puses ir patiekite.

Kruasanai su bananais ir šokoladu

Svajojate apie saldžius pusryčius? Šie kruasanai su bananais ir lazdyno riešutais pagardintu šokoladu patiks net išrankiausiems saldumynų gerbėjams.

Reikės:

Sviestinių ragelių

3 vnt. bananų

Plytelės pieniško šokolado su lazdyno riešutais

Gaminimas. Sviestinius ragelius trumpai pašildykite orkaitėje, o per tą laiką griežinėliais supjaustykite bananus ir ant nedidelės ugnies pastatytame puode ištirpinkite šokoladą. Ištraukite kruasanus iš orkaitės, ant jų užpilkite šiek tiek šokolado ir sudėkite bananų griežinėlius.

Kruasanai su kumpiu ir sūriu

Mėgstantieji sūrias sviestinių ragelių alternatyvas puikiai žino, kad kumpis ir sūris – puikūs kruasanų palydovai.

Reikės:

Sviestinių ragelių

Griežinėliais pjaustyto pamėgto kumpio

Kietojo sūrio

Saujos pamėgtų žalumynų

Gaminimas. Ragelius perpjaukite išilgai, tačiau iki galo neperpjaukite. Atverskite kruasanus, ant vidinės jų pusės dėkite kietojo sūrio ir kumpio griežinėlius, šiek tiek žalumynų. Suvožkite abi puses ir patiekite.

Kruasanai su humusu ir marinuotomis alyvuogėmis

Kruasanai puikiai tinka su daugybe ingredientų, taip pat ir su lietuvių vis labiau mėgstama avinžirnių užtepėle – humusu. Jo gerbėjams siūloma kruasaną išbandyti pagardinant ne tik humusu, bet ir marinuotomis alyvuogėmis.

Reikės:

Sviestinių ragelių

Indelio humuso

Indelio marinuotų alyvuogių

Saujos pamėgtų žalumynų

Gaminimas. Ragelius perpjaukite išilgai, tačiau iki galo neperpjaukite. Atverskite kruasanus, ant vidinės jų pusės tepkite humusą, dėkite perpus perpjautas alyvuoges, apibarstykite žalumynais. Suvožkite abi puses ir patiekite.

Kruasanai su humusu ir pistacijomis

Ieškantiesiems kruasanų alternatyvų be mėsos ar žuvies vertėtų atkreipti dėmesį į aromatingus ir itin gardžius sviestinius ragelius su humusu bei pistacijomis.

Reikės:

Sviestinių ragelių

Indelio humuso

Kelių saujų kepintų ir sūdytų pistacijų

Gaminimas. Ragelius perpjaukite išilgai, tačiau iki galo neperpjaukite. Atverskite kruasanus, ant vidinės jų pusės tepkite humusą, užberkite susmulkintų pistacijų. Suvožkite abi puses ir patiekite.

Skanaus!