PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2025 m. Kovo 29 d. 20:43

Taip paruošta žuvis tampa Lietuvos restoranų hitu: laikydamiesi šių taisyklių, lengvai pakartosite tą namuose

Lietuva

D. Kudriavcev nuotr.

EtapliusŠaltinis: Pranešimas žiniasklaidai


352807

Šylant orams, ant stalo norisi matyti vis lengvesnius, neapsunkinančius patiekalus. Tačiau kuo pakeisti daugeliui pabodusias salotas? Restoranuose tokių įmantrių pasirinkimų – gausu, tačiau tam, kad kiekvieną savaitgalį nereikėtų išlaidauti, sekmadieniais išeitį siūlo TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Iššūkis“. Galima lažintis – tai, ką išvysite šį sekmadienį, nudžiugins ne tik visus gurmanus, bet ir tuos, kurie šiuos patiekalus pabandys pakartoti namuose!

Šįkart laidoje į lygiavertę kovą stos du visame pasaulyje puikiai žinomi patiekalai: sevičė ir karpačio. Kad palepintų savo vis labiau išlavintą skonį turinčius lankytojus, juos paragauti dabar dažnai siūlo ir Lietuvos restoranai.

O jei perkeltume restoraną į namus ir šiuos patiekalus pabandytume pasigaminti patys?

Sevičė – tradicinis Pietų Amerikos patiekalas, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra žuvis ar jūros gėrybės, marinuotos citrinų sultyse.

O štai karpačio – jau italų klasika! Teigiama, kad patiekalas buvo sukurtas tuomet, kai į vieną restoraną užsuko grafas. Dėl sveikatos problemų, jis negalėjo valgyti virtos mėsos, todėl restorano šefas nusprendė jam patiekti plonai pjaustytą žalią jautieną. O tuomet viskas jau istorija – patiekalas greitai išpopuliarėjo ir tapo žinomas visame pasaulyje. Lietuvoje – taip pat.

Šių dviejų patiekalų subtilybes atskleis du šio sekmadienio laidos svečiai. „Stebuklinga mėta“ tinklaraštininkė Natalija gamins Meksikoje paragautą krevečių sevičę, o žurnalistas ir maisto entuziastas Tadas – karpačio.

Restoranuose šie patiekalai gali kainuoti net ir iki 20 eurų, tačiau jei klausysite laidos svečių patarimų, vieno žmogaus porcija nesieks net 10 eurų!

Neatsivalgomo Tado karpačio receptą sužinosite laidoje, o kaip paruošti sevičė, Natalija dalijasi iš anksto.

D. Kudriavcev nuotr.

Egzotiška krevečių sevičė

Ingredientai:

500 g nevirtų krevečių;

raudonojo svogūno;

raudonos paprikos;

ilgavaisio agurko;

2 vnt. laimų;

1 vnt. aitriojo pipiro;

1 vnt. citrinos;

1 vnt. apelsino;

šviežių kalendrų;

kukurūzų traškučių;

druskos;

pipirų.

Gaminimo eiga

Susmulkiname raudonąjį svogūną ir užpilame šaltu vandeniu su druska, kad dingtų aštrumas. Susmulkiname čili pipirą, nuskutame agurkus ir išimame sėklas.

Smulkiais gabalėliais supjaustome krevetes ir dedame jas į dubenį. Išspaudžiame citrinos, laimo ir apelsino sultis.

Supjaustome agurkus, papriką ir beriame kartu su svogūnais į dubenį. Pagardiname šviežia kalendra, druska ir pipirais. Patiekiame su kukurūzų traškučiais. Skanaus!

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

#SEVIČĖ#KARPAČIO