Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
D. Kudriavcev nuotr.
EtapliusŠaltinis: Pranešimas žiniasklaidai
Šįkart laidoje į lygiavertę kovą stos du visame pasaulyje puikiai žinomi patiekalai: sevičė ir karpačio. Kad palepintų savo vis labiau išlavintą skonį turinčius lankytojus, juos paragauti dabar dažnai siūlo ir Lietuvos restoranai.
O jei perkeltume restoraną į namus ir šiuos patiekalus pabandytume pasigaminti patys?
Sevičė – tradicinis Pietų Amerikos patiekalas, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra žuvis ar jūros gėrybės, marinuotos citrinų sultyse.
O štai karpačio – jau italų klasika! Teigiama, kad patiekalas buvo sukurtas tuomet, kai į vieną restoraną užsuko grafas. Dėl sveikatos problemų, jis negalėjo valgyti virtos mėsos, todėl restorano šefas nusprendė jam patiekti plonai pjaustytą žalią jautieną. O tuomet viskas jau istorija – patiekalas greitai išpopuliarėjo ir tapo žinomas visame pasaulyje. Lietuvoje – taip pat.
Šių dviejų patiekalų subtilybes atskleis du šio sekmadienio laidos svečiai. „Stebuklinga mėta“ tinklaraštininkė Natalija gamins Meksikoje paragautą krevečių sevičę, o žurnalistas ir maisto entuziastas Tadas – karpačio.
Restoranuose šie patiekalai gali kainuoti net ir iki 20 eurų, tačiau jei klausysite laidos svečių patarimų, vieno žmogaus porcija nesieks net 10 eurų!
Neatsivalgomo Tado karpačio receptą sužinosite laidoje, o kaip paruošti sevičė, Natalija dalijasi iš anksto.
D. Kudriavcev nuotr.
Egzotiška krevečių sevičė
Ingredientai:
500 g nevirtų krevečių;
raudonojo svogūno;
raudonos paprikos;
ilgavaisio agurko;
2 vnt. laimų;
1 vnt. aitriojo pipiro;
1 vnt. citrinos;
1 vnt. apelsino;
šviežių kalendrų;
kukurūzų traškučių;
druskos;
pipirų.
Gaminimo eiga
Susmulkiname raudonąjį svogūną ir užpilame šaltu vandeniu su druska, kad dingtų aštrumas. Susmulkiname čili pipirą, nuskutame agurkus ir išimame sėklas.
Smulkiais gabalėliais supjaustome krevetes ir dedame jas į dubenį. Išspaudžiame citrinos, laimo ir apelsino sultis.
Supjaustome agurkus, papriką ir beriame kartu su svogūnais į dubenį. Pagardiname šviežia kalendra, druska ir pipirais. Patiekiame su kukurūzų traškučiais. Skanaus!
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!