Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT
Kaip pasigaminti namines pomidorų sultis?
Norint paruošti skanias pomidorų sultis namuose, jums reikės šių ingredientų:
• 1,5 kg šviežių, prinokusių pomidorų;
• 1 arbatinio šaukštelio druskos (pagal skonį);
• cukraus ar kitų prieskonių (jei norite suteikti ypatingą skonį);
• šviežių prieskoninių žolelių (bazilikų, petražolių) pagal pageidavimą.
Taigi, gaminame...
1. Paruoškite pomidorus. Pirmiausia, nuplaukite pomidorus. Jei norite, galite nulupti jų odelę. Tai galima padaryti tiesiog panardinant pomidorus kelioms minutėms į verdantį vandenį, o tada greitai įdėjus juos į šaltą vandenį – odelė lengvai atsiskirs.
2. Pjaustykite ir virkite. Supjaustykite pomidorus mažais gabalėliais ir dėkite juos į puodą. Virkite ant vidutinės ugnies, kol pomidorai pradės irti. Tai trunka apie 10-15 minučių.
3. Sutrinkite. Kai pomidorai suminkštės, naudokite trintuvą arba specialų sietelį, kad išgautumėte sultis. Jei mėgstate skystesnes sultis, galite perkošti jas per marlę arba smulkų sietelį. Tiks ir maišelis cepelinams gaminti.
4. Pridėkite prieskonius. Įdėkite druskos, cukraus arba kitų prieskonių pagal savo skonį. Galite eksperimentuoti su šviežiomis žolelėmis, kad suteiktumėte sultims unikalaus skonio.
5. Išpilstymas į butelius. Išpilstykite sultis į švarius stiklainius arba butelius. Jei norite ilgesnės galiojimo trukmės, sultis galite sterilizuoti kaitindami ir sandariai uždarydami stiklainius.
Kuo skiriasi naminės pomidorų sultys nuo parduotuvinių?
Pagrindinis skirtumas tarp naminių ir parduotuvėje pirktų sulčių slypi ingredientuose ir jų apdorojimo būduose. Parduotuvinės sultys dažnai gaminamos naudojant koncentratus, pridėtinį cukrų ir konservantus, siekiant išlaikyti ilgą galiojimo laiką. Tai gali sumažinti natūralių pomidorų maistinę vertę. Tuo tarpu naminės pomidorų sultys išlaiko daugiau vitaminų, mineralų ir natūralių skonio niuansų, nes jos ruošiamos iš šviežių pomidorų be jokių nereikalingų priedų.
Taigi, naminės pomidorų sultys ne tik sveikesnės, bet ir skonio prasme – turtingesnės. Be to, jos suteikia galimybę kontroliuoti visą gamybos procesą bei eksperimentuoti su įvairiais skoniais. Jei liko daug pomidorų, arba gavote pintinę iš gerųjų kaimynų, atraskite laiko ir pasigaminkite nuostabių naminių pomidorų sulčių jau dabar. Aišku, jų visada galima įsigyti ir parduotuvėje, bet naminės – kur kas tvariau ir sveikiau.
Reklama