PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Liepos 5 d. 13:23

Sveikatingumo takas Zaraso ežero Didžiojoje saloje

Zarasai

Zarasų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Zarasų rajono savivaldybė


308012

Birželio mėnesį praūžęs naujas festivalis „Darom prie ežerų Zarasuose“ gyventojus nudžiugino ne tik gražia iniciatyva sutvarkyti Zaraso ežere esančią Liepų salą, koncertu, bet paliko ir dar vieną išliekančią dovaną Zarasų gyventojams – pagrindinis renginio rėmėjas UAB „SDG“ padovanojo gyventojams sveikatingumo taką Zaraso ežero Didžiojoje saloje.

„Sveikatingumo takas įrengtas šiaurinėje didžiosios Zaraso ežero salos dalyje. Kartu sutvarkėme tako teritoriją ir 500 metrų ilgio atkarpoje įrengėme 9 stotelės, kuriose kviečiame tyrinėti gamtą. Pavyzdžiui „salos garsų tinklas“ padės išgirsti visus salos garsus, „apmąstymų gultuose“ galėsite nuraminti mintis, o „pojūčių miškelyje“ atrasti skirtingus gamtos raštus“, – sakė tako idėjos autorius Vladas Sakalauskas ir pabrėžė, kad maršrutas buvo sukurtas atsižvelgiant į būtent šios vietos gamtinį unikalumą.

Zarasų rajono savivaldybės merė Nijolė Guobienė dalyvavo tako atidarymo šventėje ir džiaugėsi nauja užmegzta draugyste su VšĮ „Mes Darom“ ir UAB „SDG“. „Tikiuosi, kad ši nauja draugystė ateityje atneš daugybę naujų ir gražių projektų mūsų kraštui, švariai aplinkai ir tvariam gyvenimui“ – kalbėjo merė.

Šis sveikatingumo takas yra išsidėstęs Zaraso ežero Didžiojoje saloje esančiame pėsčiųjų take, šiaurinėje salos pusėje ties hipodromo galine dalimi (žr. žemėlapyje).

Gyventojai ir miesto svečiai kviečiami lankyti naująjį sveikatingumo taką ir pasidžiaugti gražia iniciatyva.