Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Reporteris IngaŠaltinis: Etaplius.lt
Telšių lopšelyje-darželyje „Berželis“ buvo išbandomas naujas vaikų maitinimo organizavimo modelis - švediško stalo principas.
Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikams buvo įpilta sriubos ir gėrimo. Patys vaikai turėjo galimybę įsidėti karštą patiekalą, pasirinkti norimų estetiškai patiektų daržovių iš šešių, garnyro iš dviejų pasiūlytų variantų. Šis bandymas pasiteisino, vaikai pastebėjo šiuos privalomus: buvo įdomu, patiko patiems pasirinkti, viską suvalgė.
Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Milda Liubinavičienė įvardijo šiuos „švediško stalo“ privalomus: vaikai mokosi savarankiškumo, ugdosi valgymo kultūrą, šis maisto patiekimo principas skatina vaikų sąmoningą valgymą ir stipriai prisideda prie maisto švaistymo mažinimo.