PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 27 d. 14:40

Svečiams iš užsienio – galimybė pasidairyti po Plungės įstaigas

Plungė

Po vizito Plungės technologijų ir verslo mokykloje.

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybės inf.


306798

Plungės miesto šventėje sulaukta gausaus būrio svečių iš užsienio – lankėsi Tukumo (Latvija), Golub Dobžyno (Lenkija), Bjerkreimo (Norvegija), Mendeno (Vokietija), Kvarelio (Sakartvelas), Bruntalio (Čekija) ir Konotopo (Ukraina) delegacijos.

Svečiai ne tik dalyvavo iškilmingame Savivaldybės tarybos posėdyje, šventės renginiuose, bet ir specialiai jiems skirtoje konferencijoje „Tarptautinė partnerystė: stiprybės vienija ir kuria galimybes“. Po konferencijos delegacijų nariams buvo pasiūlyta ekskursija po Plungės įstaigas.

Užsienio partneriai pirmiausiai aplankė mūsų Bendruomenės centrą, kur vyksta įvairiausi žmonių su negalia ir senjorų užsiėmimai. Tad svečiai buvo apdovanoti ir dainomis, ir šokiais, ir centro lankytojų gamintomis dovanėlėmis. Iš Bendruomenės centro visi vyko į pirmųjų gyventojų laukiančius Grupinio gyvenimo namus, esančius Mendeno g., skirtus žmonėms su psichikos ir proto negalia.

Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Gintautas Rimeikis svečius pakvietė apžiūrėti prieš metus atidarytą Plungės baseiną. Objektas delegacijų nariams paliko puikų įspūdį, juolab kad šalia baseino auga ir sporto salė. Paskutinioji aplankyta įstaiga – Plungės technologijų ir verslo mokykla, kurioje užsieniečius pasitiko direktorius Audrius Misiūnas. Svečiai pasidžiaugė šios mokyklos salėje repetuojančių sportinių šokių šokėjų pasirodymu, mokytojos Ilmos Žilienės atliekamomis dainomis. Svečiams papasakota apie mokyklą, mokinius ir jiems suteikiamas galimybes. Prisiminta, kad prieš daugelį metų mokymo įstaigai daug padėjo bičiuliai iš Mendeno, o dabar mokykla jau pati galėtų padėti kitiems. Tad ateityje galimai užsimegs ryšiai su panašia mokykla Konotope.


Foto galerija:

Bendruomenės centro lankytojai pristatė savo veiklas.
Svečiai apžiūrėjo ir Plungės baseiną.
Bendruomenės centre svečius pasveikino (iš kairės) Žaneta Vaitkuvienė, Audrius Klišonis, Evelina Petrikaitė, Alma Buivydienė.
Vienas iš aplankytų objektų – Grupinio gyvenimo namai.