Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Birutė MontvilienėŠaltinis: Etaplius.lt
Tai Suvalkijoje daug kam žinomas ir mėgstamas Kūčių patiekalas.
Skryliams su aguonomis gaminti paruošiama tešla (3 stiklinės miltų, 1 stiklinė vandens, 1 kiaušinis ir truputis druskos). Tešla suminkoma, iškočiojama, supjaustoma (rombais). Juos dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 10 min.
Aguonos išmirkomos, sumalamos, sumaišomos su cukrumi ir supilamos į puodą, kuriame virė skryliai. Išmaišoma ir – skanaus! Cukraus ir aguonų dėkime tiek, kiek mėgsta šeimos nariai.
Patiekalas valgomas atvėsintas.