Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Birutė MontvilienėŠaltinis: Etaplius.lt
Tai Suvalkijoje daug kam žinomas ir mėgstamas Kūčių patiekalas.
Skryliams su aguonomis gaminti paruošiama tešla (3 stiklinės miltų, 1 stiklinė vandens, 1 kiaušinis ir truputis druskos). Tešla suminkoma, iškočiojama, supjaustoma (rombais). Juos dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 10 min.
Aguonos išmirkomos, sumalamos, sumaišomos su cukrumi ir supilamos į puodą, kuriame virė skryliai. Išmaišoma ir – skanaus! Cukraus ir aguonų dėkime tiek, kiek mėgsta šeimos nariai.
Patiekalas valgomas atvėsintas.