PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 18 d. 16:35

Sutvarkyta Smalvykščio ežero pakrantė

Zarasai

Zarasų r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Zarasų r. savivaldybė


319310

Įgyvendintas 2023 metais daugiausiai Zarasų rajono gyventojų palaikymo sulaukęs mažos apimties dalyvaujamojo biudžeto projektas „Smalvykščio ežero pakrantės pritaikymas Smalvų kaimo gyventojų ir svečių poreikiams“. Projektu buvo siekiama sutvarkyti Smalvykščio ežero pakrantę kuo labiau patenkinant poilsiautojų poreikius bei pritraukiant ne tik vietinius gyventojus, bet ir svečius.

Nors Smalvų kaimas įsikūręs vaizdingoje vietoje, apsuptoje ežerų, tačiau kaimo gyventojai neturėjo nei vieno gerai įrengto paplūdimio, kuris atitiktų bent minimalius žmogaus poreikius. Įgyvendinus projektą buvo įrengtas pontoninis tiltas, laipteliai, persiregimo kabina, suoliukai bei smėlio dėžė vaikams. Projekto dėka buvo sukurta saugi vieta gyventojų ir svečių maudynėms bei poilsiui. Tikimasi, kad tai taps vieta, į kurią gyventojai norės sugrįžti dar ne kartą.

Dalyvaujamojo biudžeto projektų idėjų finansavimo tikslas – didinti gyventojų įtraukimą į Zarasų rajono savivaldybės strateginio veiklos plano priemonių įgyvendinimą, gerinti ir stiprinti vietinės valdžios ryšius su gyventojais, aktyvinti gyventojų dalyvavimą atnaujinant ar sukuriant viešąsias erdves. Kviečiame Zarasų rajono gyventojus kiekvienais metais aktyviai dalyvauti ir teikti projektų idėjų pasiūlymus.


Foto galerija: