PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugpjūčio 27 d. 12:30

Sutkų bažnyčioje -  šventovės jubieliejaus ir Baltijos kelio metinių paminėjimas

Šakiai

Šakių rajono savivaldybės nuotr.

Šakių rajono savivaldybės administracijaŠaltinis: Mmm.lt


315566

Sekmadienį Sutkų Švč. M. Marijos Belaisvių Vaduotojos bažnyčioje ir jos prieigose vyko ypatingas renginys, skirtas šios šventovės 200-ųjų metinių paminėjimui bei 35-osioms Baltijos kelio metinėms pažymėti.

Šventėje susirinko gausus gyventojų ir svečių būrys, kurie ne tik dalyvavo įvairiose renginio dalyse, bet ir džiaugėsi atgimusia šalia esančia nepilnai pastatyta bažnyčia, kuri ne vieną dešimtmetį prastovėjo be durų ir langų.

Renginys prasidėjo iškilmingomis šv. Mišiomis, kurias vedė Vyskupas Rimantas Norvila. Mišios buvo skirtos ne tik bažnyčios metinėms, bet ir bendruomenės vienybei bei tikėjimo stiprybei pažymėti. Po mišių vyko pranešimas tema „Baltijos kelias – kelias namo“, kurį pristatė O. Rakauskienė. Renginio dalyviai turėjo galimybę prisiminti Baltijos kelią, susikibti rankomis bei padėti gėlių prie Laisvės paminklo, pagerbiant žuvusiuosius už Lietuvos laisvę.

Renginyje dalyvavęs Šakių rajono savivaldybės meras Raimondas Januševičius tarė sveikinimo žodį, išreikšdamas pagarbą ir palaikymą vietinės bendruomenės pastangoms. Meras pabrėžė, kad tokios iniciatyvos yra gyvybiškai svarbios mažoms bendruomenėms, ir pranešė, jog remdamas šią prasmingą iniciatyvą, rado finansinę galimybę prisidėti prie bažnyčios naujų durų įsigijimo. Ši parama taps dar vienu žingsniu, įtvirtinančiu bažnyčios atgimimą. Renginyje dalyvavo ir vicemeras Darius Jakavičius, kuris taip pat išreiškė savo paramą bei džiaugėsi bendruomenės pasiekimais.

Šventinį renginį vainikavo koncertas, kuriame pasirodė operos solistas Raimondas Baranauskas, solistė Marija Arutiunova, pianistė ir koncertmeisterė Rūta Blaškytė, taip pat kapelos „Panemunys“ ir „Liepalotų kapela“.

Šis renginys būtų neįvykęs be gausių ir aktyvių vietinės bendruomenės ir rėmėjų pastangų bei atsidavimo. Jų dėka stebuklai virsta realybe: ilgus metus apleista ir nepilnai pastatyta bažnyčia buvo įveiklinta, sutvarkytas jos vidus, išbetonuotos grindys, įrengta pakyla bei atnaujinta aplinka, Laisvės statula ir begalė kitų darbų. Šie darbai įrodo, kad susitelkusi ir aktyvi bendruomenė gali pasiekti neįtikėtinų rezultatų.

Po renginio dalyviai buvo kviečiami pasivaišinti vietinių paruoštais skanėstais bendro stalo vaišėse, kurios tapo puikia proga dalintis įspūdžiais ir dar kartą padėkoti tiems, kurių dėka bažnyčia ir jos aplinka atgijo naujam gyvenimui.