Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Irma GudŠaltinis: Etaplius.lt
Namuose ir toliau low waste arba sąmoningo vartojimo tema. Nuo pyrago liko 3 baltymai, šaldytuve liūdėjo pusė pakelio grūdėtos varškės, tad kilo idėja iškepti sūrius keksiukus, kaip užkandį prieš pietus.
Jiems naudojau:
3 baltymus ir du pilnus kiaušinius;
300 gramų grūdėtos varškės;
1 didelį pomidorą;
Likutį šoninės, dešrytės, dešrelių;
Fermentinio sūrio;
Šaukštą miltų.
Pirmausia išplakiau kiaušinius, įdėjau druskos ir pipirų. Tada sudėjau varškę ir miltus. Gerai išmaišiusi dėjau smulkintą pomidorą ir mėsytės gabaliukus. Galit įdėti ir paprikos.
Masę pyliau į popierines keksiukų formas, bet geriau naudoti silikonines, nes prie popierinių keksai gerokai prikimba.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, tada užtarkuojam sūrio ir pakepam dar apie 7 minutes.
Skanaus!