PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 18 d. 14:24

Su AB „Via Lietuva“ atstovais aptarti kelių remonto Pakruojo rajone klausimai

Pakruojis

L. Katiliaus nuotr.

EtapliusŠaltinis: Pakruojo rajono savivaldybė


310215

savivaldybės posėdžių salėje įvyko susitikimas su AB „Via Lietuva“ vystymo grupės Infrastruktūros priežiūros skyriaus Vietinės reikšmės kelių finansavimo administravimo komandos vadove Rasa Jazdauskiene ir Infrastruktūros palaikymo ir vystymo grupės Infrastruktūros priežiūros skyriaus Vietinės reikšmės kelių finansavimo administravimo komandos Kelių statybos priežiūros vadovu Arūnu Svirpliu.

Susitikime su atstovai dalyvavo Pakruojo rajono savivaldybės meras Saulius Margis, vicemerė Simona Lipskytė, savivaldybės administracijos Strateginės plėtros ir statybos skyriaus vedėjas Gintaras Makauskas, Strateginės plėtros ir statybos skyriaus programų koordinatorė Rita Venslauskienė, Žeimelio seniūnijos seniūnė Eglė Koskutė – Peseckė, Lygumų seniūnijos seniūnė Iveta Ovsiukienė, Pakruojo seniūnijos seniūno pavaduotoja Edita Adomaitienė, Klovainių seniūnijos seniūno pavaduotoja Asta Štarevičienė, Guostagalio seniūnijos seniūno pavaduotojas Darijus Malinauskas ir Linkuvos seniūnijos seniūnės pavaduotoja Valda Navickienė.

Susitikimo metu buvo aptartas Kelių priežiūros ir plėtros programos įgyvendinimas, Pakruojo rajono vietinės reikšmės kelių tiesimo, rekonstravimo, remonto, priežiūros ir saugaus eismo užtikrinimo darbai. Pakruojo rajono savivaldybė Kelių priežiūros ir plėtros programos vietinės reikšmės kelių būklės gerinimui 2024 metų biudžete yra skyrusi 1 372,4 tūkst. eurų įvairiems kelių infrastruktūros darbams atlikti. „Via Lietuva“ atstovai pristatė pokyčius, kurie savivaldybių lauks jau kitais metais – dalis lėšų keliams iš valstybės bus skiriama pagal įregistruotų kelių skaičių. Šalyje kol kas yra tik apie 60 proc. įregistruotų kelių, tačiau Pakruojo rajono savivaldybė šiuo klausimu yra viena iš pirmaujančių – yra įregistravusi 98 proc. kelių. Diskusijos metu taip pat kalbėta apie didesnę naujai nutiestų gatvių ir kelių atkarpų priežiūros kontrolę – rangovai turi užtikrinti priežiūrą ir defektų tvarkymą visą garantinį laikotarpį.


Foto galerija: