Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Irma GudŠaltinis: Etaplius.lt
Jei kada kas būtų pasakę, kad kepsiu tortą – būčiau pasukiojus pirštelį prie smilkinio. Tačiau tik po Naujųjų atėjus vyro gimtadieniui kažkaip užsimaniau jam iškepti Napoleoną. Darbo buvo daug, bet rezultatas – viską atperkanti šypsena ir komplimentai. Tuomet savo gimtadieniui pasišoviau iškepti Snikers tortą. Žinokit, nesu tortų fanė, bet rezultatu be galo didžiavausi! Receptas ilgas, bet neišsigąskit, darbo ne tiek jau ir daug.
Visam tortui jums reikės:
BISKVITUI
2 kiaušinių
200 gramų cukraus
200 gramų grietinės
200 gramų (pusės skardinės) Rududu
330 gramų miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
ŠOKO PERTEPIMUI
100 gramų juodojo šokolado
50 ml pieno
GRIETINĖLĖS PERTEPIMUI
400 gramų 35 proc. plakamos grietinėlės
2 valgomų šaukštų cukraus
KARAMELĖS KRUNCHY PERTEPIMUI
2/3 skardinės Rududu
100 gramų kepintų žemės riešutų
100 gramų minkšto sviesto (palaikykite pora val. kambario temperatūroje.
121.png
Biskvitui visus produktus sudėjau ir suplakiau iki vientisos masės. Masę pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (apvalų, atsisegamą) ir kepkite 180 ºC temperatūroje apie 40 – 45 min (patikrinkite mediniu pagaliuku). Gerai atvėsus biskvitą duonos peiliu be vargo perpjoviau į tris dalis.
Kol vėsta biskvitas – galim ruošti kremus.
ŠOKO pertepimui ištirpinu šokoladą su pienu ant silpnos ugnies.
GRIETINĖLĖS pertepimui tiesiog grietinėlę su cukrumi išplaku iki standumo.
KARAMELĖS pertepimui “Rududu” ir sviestą imame kambario temperatūros. Aš juos tiesiog maišiau mikseriu. Kai gavau vientisą masę – bėriau sausoj keptuvėj pakepintus žemės riešutus ir gerai išmaišiau.
Dabar belieka konstruoti. Į tą pačią skardą, kur kepiau biskvitą, dedu pirmą perpjautą biskvitą, sulaistau sirupu iš vandens ir cukraus. Aptepu trečdaliu ŠOKO kremo, puse grietinėlės kremo.
Ant viršaus - antras biskvitas, sulaistom sirupu, trečdalis ŠOKO kremo, tada ! visas karamelės kremas.
Dedu trečią biskvitą, sulaistau sirupu, tepu likusiu ŠOKO, ant viršaus grietinėlės kremu.
Dabar tortas gula į šaldytuvą (geriausia visai nakčiai), o ryte galite imti iš formos ir puošti kaip tik reikalauja jūsų fantazija!
img-20210115-202224-resized-20210119-021113948.jpg
img-20210118-085519-resized-20210119-021117229.jpg