Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Tomos Janušaitės nuotr.
Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai
Festivalio svečiai mėgavosi ne tik pagrindiniais vakaro koncertais, bet ir gausybe veiklų visai šeimai bei gurmaniškais atradimais. Maisto ir meno mylėtojai turėjo progą stebėti išskirtinį Alfo Ivanausko performansą, kuris tapo tikru renginio šou – skoniai čia susiliejo su kūryba ir meno išraiška. Slovėnijos vynų paviljonas, įsikūręs bendradarbiaujant su Slovėnijos ambasada Rygoje, pritraukė gausybę smalsiųjų vyno mėgėjų – čia Slovėnijos vyndariai asmeniškai pristatė savo šeimos vyno istorijas ir unikalius regionų skonius, kurie pavergė net ir išrankiausių lankytojų širdis.
Didelio susidomėjimo sulaukė ir profesionalių someljė vedamos „Masterclass“ degustacijos – išskirtinės šampano ir vyno sesijos, kuriose gerai žinomi someljė – Greta Milerė, Jolanta Smičienė, Linas Kuklierius bei Edgaras Kazokaitis dalinosi ne tik gurmaniškomis taurėmis, bet ir istorijomis, užkoduotomis kiekviename šampano ar vyno laše. Tai tapo reta proga sužinoti dar negirdėtų faktų apie šampanų ir vynų degustavimo kultūrą bei paragauti gėrimų, kuriuos įprastuose gėrimų meniu galima išvysti labai retai.
Šeimos ir draugų kompanijos mėgavosi pikniko zonomis tarp levandų laukų, vaikai dūko kūrybinėse dirbtuvėse, pramogavo žaidimų erdvėse, o suaugusieji ilsėjosi jaukiose lounge zonose, gurkšnojo kavą, vyną ar kokteilius bei ragavo skaniausius šonkauliukus BBQ paviljone. Festivalio vakarai aidėjo DJ ritmais – specialios DJ erdvės ir verslo klasės zona su vaizdu į levandų slėnį kvietė mėgautis muzika iki vėlumos.
Veikė ir gausi maisto alėja su išskirtiniais food truck’ais: nuo Viduržemio jūros gėrybių, dešrainių su neregėtais pagardais iki tobulų austrių namų „Gentle Shrimp“ bei tradicinių lietuviškų delikatesų, desertų ir išskirtinių bubble kokteilių. Festivalio teritorija buvo įkurta taip, kad svečiai galėtų komfortiškai mėgautis visomis festivalyje veikiančiomis pramogomis, o erdvus kempingas užtikrino, kad savaitgalio nuotykis būtų patogus atvykus su draugais ar šeimomis.
„Tai buvo tikras atradimas – tokios atmosferos Lietuvoje dar neteko patirti. Puikus maistas, nuostabi muzika ir Anykščių vaizdai – tikimės, kad šis festivalis taps tęstinė tradicija“, – įspūdžiais dalinosi festivalio lankytoja.
Organizatoriai taip pat džiaugiasi rezultatu: „Nepaisant to, kad tai buvo pirmas blynas organizuojant tokio formato pasaulyje garsų festivalį, viskas pavyko neblogai. Akivaizdu, kad dar yra kur tobulėti – išgirdome svečių išsakytas mintis, tačiau svarbiausia, kad viskas vyko sklandžiai. Kitąmet tikimės grįžti su dar didesne energija ir dar aukštesne kokybe“, – sakė festivalio organizatoriai.
Šių metų festivalis sutapo su pagaliau Lietuvą pasiekusia tikra vasara, todėl Anykščiai trims dienoms virto gyvu, gurmanišku traukos centru, į kurį vedė visi keliai. „Tai buvo tarsi trumpa kelionė į kitą šalį – tik nereikėjo pasų, tik patogių batų“, – juokėsi festivalio lankytojas iš Vilniaus.
Organizatoriai džiaugiasi – tūkstančiai šypsenų, pilnos taurės ir šimtai įkvepiančių akimirkų rodo, kad šis festivalis – tik pradžia, o kitąmet „Wine and Food“ pažadės dar daugiau atradimų ir skonių.
Reklama