PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Rugsėjo 6 d. 09:55

Skanios žuvienės ir sėkmės

Ignalina

Lina KovalevskienėŠaltinis: Etaplius.LT


317243

Saulėtą rugsėjo 6-osios rytą Savivaldybės vadovai išlydėjo Ignalinos rajono komandą į pamario kraštą. Puikiai nusiteikę ,,Ignalinos unguriokai" šeštadienį dalyvaus Rusnės saloje vyksiančiame XVI Tarptautiniame žuvienės virimo čempionate.

Palinkėkime jiems ir pagrindiniam šefui Valdui Talačkai sėkmės. O jos prireiks – žuvienę virs 60 komandų iš visos Lietuvos ir kitų pasaulio valstybių. Katilų alėjoje užvirs skonio kovos dėl unikalaus čempiono žiedo (prizo steigėjas Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis) ir kitų prizų. Šiame čempionate ignaliniečiai jau turi geros patirties. Dalyvaujama penktą kartą, o pernai ,,Ignalinos unguriokai" pasirodė tikrai puikiai – „Tradicinės žuvienės“ kategorijoje tapo III vietos laimėtojais.

Kelionės metu numatyta įdomi pažintinė žuvininkystės veiklos programa. Ignaliniečiai aplankys vieną produktyviausių Lietuvos žuvininkystės ūkių ,,Išlaužo žuvys", taip pat susipažins su Rusnės saloje Žuvininkystės vietos veiklos grupės lėšomis finansuotais projektais, kurie pristato ,,Mėlynojo turizmo" pavyzdžius – kokias paslaugas lankytojams, turistams teikia pakrančių bendruomenės ir verslai.

Ignalinos komandos kelionė ir dalyvavimas čempionate finansuojami Ignalinos rajono vietos veiklos grupės projekto ,,Mėlynojo turizmo paslaugų įvairovė: nuo ežerų iki marių!" ir Ignalinos rajono savivaldybės biudžeto lėšomis. Projekto vadovė Ligita Smagurauskienė kviečia visus, kam žuvininkystės ir mėlynojo turizmo sritys yra artimos, pasidomėti finansavimo galimybėmis (ir verslui, ir ne pelno organizacijoms). Pagal Ignalinos rajono VVG įgyvendinamą žuvininkystės plėtros strategiją galima parama iki 62500 Eur vienam projektui!