Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Pexels.com nuotr.
Reporteris MonikaŠaltinis: Etaplius.lt
Etaplius skaitytoja Daiva dalijasi savo „firminiu“ marinuotų agurkėlių receptu. Jį išbandžiusios portalo redaktorės pažada – paragavę tokių agurkėlių, prie parduotuvinių negrįšite!
RECEPTAS
Marinatui pasigaminti reikės: 1 l vandens, 2 šaukštų druskos, 5 šaukštų cukraus, 200 ml acto.
Gaminimas: Agurkėlius nuplauname. Stiklainius praplauname su soda, dangtelius dezinfekuojame (galima nuvalyti spiritu ar nupilti verdančiu vandeniu).
Į stiklainius dedame krapų stiebų, lauro lapų, kalendrų žirnelių, keletą juodųjų pipirų, česnakiuko skiltelių, galima čili pipiriuką, bus aštrūs.
Sugrūdame agurkus į stiklainį ir užpilame karštu iš anksto paruoštu marinatu.
Pridengiame stiklainius dangteliais ir pastatome juos į puodą su vandeniu. Verdame, t. y., pasterizuojame 7-9 min.
Užsukame dangtelius, apverčiame ir pastatome dar pabūti karštai. Kuo nors apdengiame. Skanaus!