PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Birželio 20 d. 11:15

Skaniausias marinuotų agurkėlių receptas

Vilnius

Pexels.com nuotr.

Reporteris MonikaŠaltinis: Etaplius.lt


42268

Etaplius skaitytoja Daiva dalijasi savo „firminiu“ marinuotų agurkėlių receptu. Jį išbandžiusios portalo redaktorės pažada – paragavę tokių agurkėlių, prie parduotuvinių negrįšite!

RECEPTAS

Marinatui pasigaminti reikės: 1 l vandens, 2 šaukštų druskos, 5 šaukštų cukraus, 200 ml acto.

Gaminimas: Agurkėlius nuplauname. Stiklainius praplauname su soda, dangtelius dezinfekuojame (galima nuvalyti spiritu ar nupilti verdančiu vandeniu).

Į stiklainius dedame krapų stiebų, lauro lapų, kalendrų žirnelių, keletą juodųjų pipirų, česnakiuko skiltelių, galima čili pipiriuką, bus aštrūs.

Sugrūdame agurkus į stiklainį ir užpilame karštu iš anksto paruoštu marinatu.

Pridengiame stiklainius dangteliais ir pastatome juos į puodą su vandeniu. Verdame, t. y., pasterizuojame 7-9 min.

Užsukame dangtelius, apverčiame ir pastatome dar pabūti karštai. Kuo nors apdengiame. Skanaus!