PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Gegužės 6 d. 15:29

Širvintose atidengtas meno kūrinys „Sėkmės pasaga“

Širvintos

Širvintų raj. savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Širvintų raj. savivaldybės inf.


300165

Gegužės 2-osios renginys, skirtas Vasilijui Dorofejevui atminti, prasidėjo Širvintų kultūros centro kamerinio choro „Privo vere“ (vadovė Sandra Bareikaitė) atlikta daina „Širvinta“, tapusia Širvintų miesto himnu.

Pagerbti ir įamžinti Šimtmečio širvintiškio Vasilijaus Dorofejevo atminimą atvyko Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė, vicemerė Laima Versekėnaitė, Savivaldybės tarybos nariai, Savivaldybės administracijos direktorė Ingrida Baltušytė, pavaduotoja Dovilė Audėjūtė, V. Dorofejevo artimieji ir gausus būrys širvintiškių.

Kalbėjo V. Dorofejevo atminties įamžinimo iniciatorė merė Ž. Pinskuvienė, V. Dorofejevo dukra Laima Dorofejevaitė ir provaikaitis Jokūbas Purvaneckas. Prisiminimais dalinosi Antanas Stanevičius ir Vladimiras Kornijenko.

Merė Ž. Pinskuvienė, L. Dorofejevaitė, Nikolajus Dorofejevas ir V. Dorofejevo provaikaitis J. Purvaneckas atidengė meno kūrinį „Sėkmės pasaga“. Apie savo kūrinį pasakojo autorius, kalvis, tautodailininkas Juozas Stankevičius.

„Didžiuojuos, kad yra tokių žmonių, iš kurių galime mokytis drąsos ir ryžto bei naujomis idėjomis tęsti jų pradėtus darbus. Visiems širvintiškiams ir mūsų miesto svečiams norisi palinkėti, kad stabtelėjus „Sėkmės pasagos“ aikštelėje gimusios naujos svajonės ir užminti norai išsipildytų“, – kalbėjo merė Ž. Pinskuvienė.

Ši erdvė taps dar viena lankoma miesto vieta, kur galėsime grožėtis ir mėgautis, bendrauti ir svajoti.