Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Bulvių šašlykai © Socialiniai tinklai
Reporteris MonikaŠaltinis: Etaplius.lt
Šašlykai iš bulvių pagaminami greičiau nei iš mėsos. Ir suvalgomi greičiau. Jų nereikia marinuoti. Idealus receptas poilsio gamtoje mėgėjams.
Reikės:
1 kg mažų (šviežių) bulvių,
300 g sūdytų lašinių,
druskos, pipirų pagal skonį.
Gaminimo būdas
Gerai nuplaukite bulves. Skusti nereikia. Išpjaustykite juodas dėmeles. Dviejuose šonuose nupjaukite bulvės galiukus, kad geriau priglustų lašiniai.
Lašinius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Jų turi būti šiek tiek daugiau nei bulvių.
33.jpg
Pabarstykite nupjautus bulvių galus druska. Suverkite ant iešmų pakaitomis bulves ir lašinius, galuose turi būti lašiniai.
Kiekvieną bulvę įpjaukite beveik iki iešmo kas 5–6 mm. Apverskite iešmą ir įpjaukite bulves iš kitos pusės.
Įtrinkite įpjautas bulves druska ir pipirais.
59.jpg
Kepkite šašlykus ant žarijų nuolat vartydami apie 15–20 minučių. Patikrinkite įsmeigdami peiliu, ar tikrai bulvės iškepusios.
Vietoj sūdytų lašinių galima naudoti rūkytus. Pastarieji suteiks malonų aromatą, tačiau su sūdytais lašiniais bulvės bus sultingesnės.
Skanaus!
22.jpg
alfalt-logo-skaidrus.png