PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Birželio 3 d. 09:10

Šimtai bėgikų vasaros sezoną atidarė Zapyškyje

Kaunas

Etaplius.LTŠaltinis: Kauno rajono savivaldybė


303258

Jau 4-ąjį kartą prie senosios Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios bėgikai rinkosi į tradiciniu tapusį Kauno rajono bėgimą. Šiemet šis sporto renginys subūrė beveik 400 bėgikų ne tik iš Kauno rajono, bet ir visos Lietuvos miestų bei miestelių: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Jonavos, Prienų, Utenos, Pakruojo, Alytaus, Elektrėnų, Šilalės, Telšių, Kelmės ir Molėtų. Savo jėgas varžybose nusprendė išbandyti ir 2 Latvijos bei 6 Portugalijos piliečiai. O pats jauniausias bėgikas – 1 metų ir mėnesio amžiaus Kajus, savo kojomis įveikęs 300 metrų distanciją.

„Džiugu, kad šiandien susirinko daug bėgimo entuziastų, kurie pulsuoja gera nuotaika ir puikia energija. Išties, jau ketvirti metai, kai formuojame puikią tradiciją, o į šią bėgimo šventę sugrįžtantys tie patys žmonės, patvirtina, kad šis renginys yra tvarus ir aplinkos yra patrauklios aktyviam laiko leidimui bei savo jėgų išbandymui“, – sveikindamas bėgikus kalbėjo Kauno rajono vicemeras Paulius Visockas.

Bėgimo trasose, nusidriekusiose vaizdingose vietovėse nuo Zapyškio bažnyčios iki Kačerginės miestelio buvo paruoštos 300 m ir 1 km bėgimo trasos vaikams ir jaunimui bei 5 km ir 10 km – bėgimo mėgėjams ir profesionalams.

Pirmieji startavo ilgųjų distancijų bėgikai, paskutiniai – patys mažiausieji. Palaikyti savo draugų ir artimųjų susirinkę sirgaliai ragino nepasiduoti, drąsino siekti geriausio rezultato. Visiems dalyviams, įveikusiems trasą, buvo užkabinti atminimo medaliai.

Visų bėgimo nuotolių nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanojami unikaliais medaliais, o absoliutūs 5 km ir 10 km bėgimų nugalėtojai ir prizininkams įteiktos dovanos su Kauno rajono atributika.

Moterų grupėje 10 km bėgime absoliuti nugalėtoja tapo Lina Karoliuk. Antroji vieta atiteko Laurai Vaitkevičienei, o trečioji – Ievai Rezajevai. Vyrų grupėje 10 km bėgime nugalėtoju Valentim Silva iš Portugalijos, antrą vietą pelnė Remigijus Dziaugys, o trečią – Tadas Petraitis.

5 km bėgime tarp moterų greičiausia buvo Nikita Liatukaitė, antrą vietą užėmė Renata Jatužienė, trečią iškovojo Virginija Višinskienė. Vyrų grupėje 5 km bėgime nugalėtoju tapo Darius Petkevičius, antroji vieta atiteko Mariui Diliūnui, o trečioji – Donatui Košiubai.