PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 28 d. 15:25

Šimkaičiai sukrėsti vienišo senjoro nužudymu: paaugliai rūkė ir juokėsi jo namuose

Jurbarkas

Policija. Etaplius.lt nuotr.

Karolina AleknavičėŠaltinis: LRT.lt


315864

Antradienio naktį Šimkaičių miestelyje, Jurbarko rajone, namuose nužudytas senjoras. Įtariama, kad kraupų nusikaltimą įvykdė du paaugliai. „Seniūnijos tragedija“, – LRT.lt apie nusikaltimą kalbėjo seniūnė Jolanta Zikienė. Jos žiniomis, vienas iš įtariamųjų iki šiol rūpesčių nekėlė, buvo ramus jaunuolis. Vyresnėlis – bendruomenei gerai žinomas, dėl netinkamo elgesio ne kartą keitė mokyklą.

„Nužudytas žmogus buvo vienišas, kaimynė pasakojo, kad naktį apie 1 val. pastebėjo šviesą jo namuose. Kadangi gyvena vienas ir yra senyvo amžiaus, pagalvojo, kad šviesa lyg ir neturėtų [tokiu metu] degti. Pasižiūrėjo pro langą ir pamatė tuos jaunuolius rūkančius, besijuokiančius“, – pasakojo seniūnė.

Anot J. Zikienės, sunerimusi kaimynė paskambino į policiją, tačiau sužinojo, kad pareigūnai jau važiuoja į miestelį.

LRT.lt pašnekovė girdėjo kalbas, kad jaunuoliai galėjo būti apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, tačiau pareigūnams paskambino patys.

„Gal, sako, nuo tos „žolės“ jau protas prablaivėjo, sunku pasakyti, bet sakė, kad jie patys iškvietė“, – pridūrė ji.

„Nesu dėl jo girdėjusi jokių nusiskundimų“, – pridūrė ji.

J. Zikienės teigimu, vyresnis įtariamasis dėl probleminio elgesio vietos žmonėms buvo žinomas.

„Vienoje mokykloje nepasimokė, nuėjo į kitą, bet greitai išėjo. Užpernai mokėsi Kaune, pernai – Tauragėje, o šiemet vėl [norėjo] grįžti į Šimkaičių mokyklą. Kiek žinau, nebuvo priimtas. Jam 17 metų, mokytis neprivalo ir dėl jo būdo, kadangi visi žino, kad gali būti problemų ir nesaugu kitiems vaikams, buvo nepriimtas. Taip girdėjau, bet su mokykla nesikalbėjau“, – pasakojo seniūnė.

LRT.lt pašnekovės teigimu, šeimoms pagalbos seniūnijoje netrūksta, dirba socialiniai darbuotojai, vaiko teisių gynėjai, tačiau, pabrėžė, tarnybos ir specialistai negali ištisą parą budėti prie kiekvieno žmogaus.

„Tai yra neįmanoma, o už savo vaikus atsakingi tėvai. Jeigu nepilnametis 23 ar 00 val. dar nėra namuose, ypač globojamas vaikas, o jo nėra ieškoma... Tarnybos rūpinosi, važiavo ne kartą ir socialiniai darbuotojai, tik nežinau ar dėl to berniuko, bet atvejo vadyba buvo pradėta. Manau, kad tarnybos savo darbą gerai dirbo“, – sakė ji.

„Rugpjūčio 27 d. apie 1 val. 59 min. gautas pranešimas, kad Šimkaičių mstl., Ramybės g., namuose, rastas vyro (gim. 1953 m.) kūnas su durtinėmis žaizdomis. Įtariamieji: nepilnametis (gim. 2007 m.) ir nepilnametis (gim. 2008 m.), kurie yra sulaikyti“, – nurodė Marijampolės AVPK atstovė Gintarė Navickaitė.

Dėl nusikaltimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kaip vakar skelbė portalas jurbarkosviesa.lt, tikslias aplinkybes ir priežastis aiškinasi policija, miestelio gyventojai atvirauja – panašios nelaimės buvo galima tikėtis.

„Niekas nežino, kas tiksliai nutiko, mano žiniomis du paaugliai praėjusią naktį apsilankė pas senjorą Ramybės g., kur vėliau buvo rastas pensininko kūnas. Vienas iš paauglių – septyniolikmetis. Jis nuolat keldavo įvairias problemas, keitė mokyklas ir t.t. Mes jo bijojome, nes jis buvo nevaldomas, galėjo padaryti bet ką“, – sakė vietos gyventojas.

15-kos ir 16-kos įtariamieji yra sulaikyti. Lietuvoje už nužudymą gali būti teisiami asmenys nuo 14 metų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 129 str. 1 d. Už šį nusikaltimą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo septynerių iki penkiolikos metų, tačiau jaunuoliams gresia kalėjimas iki 10 metų, nes jie dar nėra sulaukę pilnametystės.

LRT.lt