Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Rita LižaitytėŠaltinis: Etaplius.lt
Torto pagrindui reikės: 390 g juodos duonos, 50 g sviesto. Įdarui paruošti prireiks: 20 g želatinos, 70 g vandens, 180 g varškės, 400 g grietinės, 630 g pomidorų, 280 g silkės, 20 g krapų, 30 g svogūnų laiškų.
Nuo duonos nupjaustome plutą, susmulkiname į trupinius. Ant trupinių supilame ištirpintą sviestą, išmaišome ir sudedame ant kepimo popieriumi ištiestos 24 cm skersmens torto formos dugno. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Pomidorus nublanširuoti (trumpam įmesti į verdantį vandenį, kad lengviau nusiluptų odelė), išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Varškę sumaišyti su grietine, sudėti smulkintus svogūnų laiškus ir krapus. Ištirpintą želatiną supilti į varškės ir grietinės mišinį, į jį sudėti supjaustytą silkę, pomidorus, druską, pipirus. Gautą masę supilti į torto formą ant duonos trupinių. Prieš valgant bent valandą palaikyti šaldytuve. Skanaus!