PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Spalio 10 d. 11:23

Šilalės rajono mokyklose viešėjo ministrė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė

Šilalė

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė / Dainius Labutis/ELTA

Etaplius.ltŠaltinis: Šilalės rajono savivaldybė


323099

2023 m. spalio 8 d. Šilalės rajone vyko svarbus susitikimas su Švietimo, mokslo ir sporto ministre Radvile Morkūnaite-Mikulėniene. Jo metu ministrė lankėsi trijose mokyklose: Šilalės rajono Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijoje, Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijoje bei Šilalės rajono Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje. Susitikimuose taip pat dalyvavo vicemerė Jolanta Skrodenienė, Seimo narys Jonas Gudauskas, mokyklų vadovai, mokytojai bei gimnazistai.

Vizito metu buvo diskutuota aktualiomis švietimo temomis, ypatingas dėmesys skirtas Šilalės mokyklų tinklo išlaikymo klausimams. Aptartas III gimnazinių klasių formavimo klausimas, akcentuojant būtinybę regionams taikyti skirtingus standartus nei didmiesčių mokykloms. Siekiant užtikrinti švietimo prieinamumą mažesnėse bendruomenėse ir sudaryti geresnes mokymosi sąlygas.

Ministrė R. Morkūnaitė-Mikulėlienė pabrėžė, kad dabartiniame sparčiai besivystančiame pasaulyje yra labai svarbu stiprinti inžinerinių mokslų kryptį, kad mokiniai būtų tinkamai paruošti ateities darbo rinkai. Taip pat aptarti tarpiniai egzaminų patikrinimai, ministrė pripažino, kad ankstesniame egzaminų rengime buvo padaryta klaidų. Jos matymas, kad egzaminų metu būtų tikrinamos mokinių žinios, o ne siekiama „sukirsti“ ieškant ko mokinys nemoka.

Mokyklų vadovai aprodė patalpas, kurios buvo įrengtos pasinaudojant įvairių projektį finansavimu, tarp jų ir Tūkstantmečio mokyklų programos lėšomis. Mokytojai ir mokiniai aktyviai dalyvavo diskusijose, uždavė klausimus ir dalinosi savo rūpesčiais bei lūkesčiais dėl švietimo sistemos ateities.


Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function find() on boolean in /home/alfa/subdomains/etaplius/loadStraipsnisDESKTOP.php:145 Stack trace: #0 /home/alfa/subdomains/etaplius/straipsnisDESKTOP.php(181): include() #1 /home/alfa/subdomains/etaplius/straipsnis.php(11): include('/home/alfa/subd...') #2 {main} thrown in /home/alfa/subdomains/etaplius/loadStraipsnisDESKTOP.php on line 145