PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 20 d. 16:42

Šiauliuose jau kyla naujas sporto maniežas

Šiauliai

Vitalio Lebedžio nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


319723

Startavo vieno didesnių sporto objekto statyba Šiaulių istorijoje. Šalia Šiaulių arenos per ateinančius dvejus metus turėtų išdygti beveik 18 milijonų vertės futbolo ir regbio maniežas.

Būsimo maniežo statybvietėje, kurioje intensyviai vyksta darbai, vyko iškilminga simbolinės kapsulės įkasimo ceremonija, kurioje dalyvavo gausus būrys asmenų: Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edgaras Stankevičius, Lietuvos regbio federacijos prezidentas Irmantas Kukulskis, Švietimo mokslo ir sporto ministerijos Sporto grupės patarėjas Laurynas Zibolis, Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, UAB „Veikmės statyba“ vadovas Mantas Bagdanavičius, Sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas, regbio ir futbolo bendruomenių atstovai.

Ceremonijos metu meras Artūras Visockas pabrėžė šio statinio būtinybę ne tik regbio ir futbolo sporto šakų sportu užsiimantiems vaikams bei suaugusiųjų komandoms, bet ir visoms miesto švietimo įstaigoms. Mokiniams bus sudarytos sąlygos manieže sportuoti fizinio lavinimo pamokų metu. Atsidarius maniežui bus sprendžiamos itin aktualios vaikų ir suaugusiųjų aktyvaus laisvalaikio problemos. Meras pasidžiaugė Švietimo mokslo ir sporto ministerijos iniciatyva sukuriant regbio-futbolo maniežų programą.

Švietimo mokslo ir sporto ministerijos Sporto grupės patarėjas Laurynas Zibolis akcentavo, kad Šiauliai yra pirmasis miestas, kuriame sėkmingai vystomas stacionaraus maniežo statybos projektas. Tai puiki proga įsitikinti, kad Lietuvoje sėkmingai veikia ministerijos inicijuota regbio-futbolo maniežų programa. L. Zibolis linkėjo sėkmingai ir kuo greičiau užbaigti statybą.

Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edgaras Stankevičius pabrėžė, jog Saulės mieste stovės pats moderniausias statinys, pritaikytas kokybiškai treniruotis ir žaisti futbolą šaltuoju metų laiku. Lietuvos regbio federacijos prezidentas Irmantas Kukulskis antrino Edgarui Stankevičiui, pabrėždamas, kad pagaliau dvi sporto šakos ne konkuruoja, o eina išvien ir bendradarbiauja.

„Po daugelio metų šioje vietoje ir toliau sportuos vaikai, vyks geriausių Lietuvos ir užsienio regbio ir futbolo komandų varžybos, čia bus daug emocijų, kaip, kad šiuo metu verda gyvenimas šalia esančioje Šiaulių arenoje“ – kalbėjo Irmantas Kukulskis.

UAB „Veikmės statyba“ vadovas Mantas Bagdanavičius pasižadėjo laikytis numatyto darbų grafiko ir pastatyti statinį kokybiškai. Jis pasidžiaugė sklandžiu bendradarbiavimu su Savivaldybe ir palinkėjo regbio ir futbolo sporto šakų atstovams atidarymo proga suorganizuoti bendrą renginį, gal net varžybas, tarp regbio ir futbolo bendruomenių.

Meras Artūras Visockas, kiti esami ir buvę savivaldybės vadovai, rangovai ir regbio bei futbolo federacijų vadovai gegužės mėnesį pasirašė simbolinę, statybų pradžiai skirtą deklaraciją ateities kartoms, kuri ceremonijos metu buvo įdėta į kapsulę ir įbetonuota į maniežo pamatus. Deklaracijos kopija yra saugoma miesto savivaldybėje ir bus oficialiai įteikta busimam statinio valdytojui, kai bus baigti statybos darbai.

Pirminė idėja, kad Šiauliams reikia tokio maniežo, kilo beveik prieš 20 metų. Per tą laiką idėja buvo vystoma, kol pagaliau prieita iki statybų etapo. Miesto mero Artūro Visocko iniciatyva prieš metus buvo parengtas naujo sporto maniežo (J. Jablonskio g. 14) statybos projektas ir gautas leidimas statybai.

Techninį projektą parengė UAB „Bendrieji statybų projektai“. Šių metų gegužės 14 d. buvo pasirašyta futbolo ir regbio maniežo rangos darbų sutartis. Projektą numatyta įgyvendinti per dvejus metus. Statybos rangovas - UAB „Veikmės statyba“.

Manieže bus įrengta pilnų matmenų futbolo/regbio aikštė, 4 rūbinės sportininkams, dvi teisėjų rūbinės, fizinio parengimo salė, sporto inventoriaus patalpos, metodinė patalpa, dopingo kontrolės kambarys ir medicininė patalpa, kabinetai personalui, konferencijų salė, prekybos erdvė.

Bendrasis pastato plotas – 11 745 m², aukštis – 26 m. Maniežas talpins 1000 žiūrovų.

Pagal pasirašytą sutartį, futbolo ir regbio maniežo statyba ir įrengimas kainuos – 17,8 mln. eurų.