PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 2 d. 14:59

Šiauliuose ikimokyklinio ugdymo įstaigų infrastruktūros atnaujinimui skirta 5,3 mln. eurų

Šiauliai

Alaina BosėŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


316591

Naujų mokslo metų pradžia šiemet ypatinga visam būriui mažųjų šiauliečių. 2024-aisiais ikimokyklinio ugdymo įstaigų infrastruktūros atnaujinimui Šiaulių miesto savivaldybė skyrė 5,3 mln. eurų, šiemet baigtas ir kondicionavimo sistemų įrengimas visose lopšelių-darželių grupėse. Po renovacijos vėl duris atvėrusiame lopšelyje-darželyje „Salduvė“ apsilankė ir Šiaulių miesto meras.

Visame Šiaulių mieste jaučiams sujudimas ir šventinis šurmulys, į bendrojo lavinimo ir profesinio mokymo mokyklas grįžo mokiniai, į kolegiją ir akademiją būriais traukė studentai, grupėse vėl rinkosi darželinukai.

Šiauliuose ypatingas dėmesys skirtas mažųjų miesto gyventojų ugdymui

Mieste ikimokyklinio ugdymo paslaugas teikia 26 švietimo įstaigos, kuriose 2024-2025 m. m. ugdysis 4659 vaikai (iš jų 4008 pagal ikimokyklinio ugdymo programą (nuo 3 iki 5 m.), 651 – pagal priešmokyklinio ugdymo programą (6 m.).

2024 m. ikimokyklinio ugdymo įstaigų infrastruktūros atnaujinimui skirta 5,3 mln. eurų:

- 1,324 mln. eurų – inžinerinių tinklų ir vidaus patalpų remontui;

- 3,178 mln. eurų – lopšelių-darželių „Salduvė“, „Pelėdžiukas“, „Ežerėlis“ renovacijai;

- 82 000 eurų – lauko žaidimų aikštelių atnaujinimui;

- 119 000 eurų - kondicionavimo sistemoms įrengti (baigtas 3 m. trukmės darbų etapas, visose lopšelių-darželių grupėse įrengtos kondicionavimo sistemos);

- 0,5 mln. eurų – lopšelių-darželių kiemų sutvarkymui.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas naujų mokslo metų proga lankėsi lopšelyje-darželyje „Salduvė“, į kurį po metų pertraukos vėl sugūžėjo gausi bendruomenė. Darželio direktorė Aida Striaukaitė-Gumuliauskienė pasidžiaugė, kad naujus metus darželis pasitinka paaugęs visa grupe, praėjusiais metais jų buvo aštuonios, o šiemet – jau devynios.

„Atnaujintą darželį šiemet lankys net 146 Šiaulių miesto vaikai, mažiausiesiems čia vieneri, o vyriausieji – jau šešių metų. Darželis remonto laukė ilgai, džiugu, kad jo sulaukė ir mūsų miesto ateitis dabar ugdysis daug mielesnėje ir kokybiškesnėje aplinkoje“, – šventėje žodį tarė meras, kuris pasidžiaugė, kad ne tik ši, bet ir kitos ikimokyklinio ugdymo įstaigos sulaukė naujų kondicionavimo sistemų, kurios tiek žiemą, tiek vasarą užtikrins tinkamą temperatūrą mažiesiems.

Lopšelio-darželio „Salduvė“ renovacijai skirta 1,615 mln. eurų.

Pirmą kartą pravėrus mokyklos duris laukia dovanos su Šiaulių miesto simbolika

Mieste ir toliau laikomasi gražios tradicijos pasveikinti mokinius, kurie pirmą kartą pravėrė mokyklos duris. Pirmokėliai gauna ne tik Šiaulių mero Artūro Visocko pasirašytą sveikinimo atviruką, bet ir visą glėbį dovanėlių. Pirmoko krepšelį šiemet sudaro sportinei aprangai skirtas maišelis / kuprinė, specialus parkeris su plunksna, gertuvė, sąsiuviniai, atšvaitinė liemenė ir atspindinti juosta ant rankos, antistresinis kamuoliukas, edukacinis žaidimas „Saulės miesto atradimai“. Saldžią dovanėlę pridėjo ir Šiaulių saldumynų fabrikas „Rūta“.