PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Liepos 9 d. 13:43

Šiaulių verslas sunerimo dėl VMI padalinio likimo mieste

Šiauliai

Alainos Štreimikytės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


308517

Šiaulių miesto savivaldybėje vykusioje spaudos konferencijoje dalyvavęs Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų (Šiaulių PPAR) prezidentas Vytis Lembutis informavo apie Finansų ministerijos planus tyliai reorganizuoti Šiaulių apskrities valstybinę mokesčių inspekciją. Verslus vienijančios organizacijos vadovas įsitikinęs, kad toks žingsnis net neracionalus ir ekonomiškai nepagrįstas.

Šiaulių PPAR vadovas žiniasklaidos atstovus informavo apie ruošiamą pertvarką, kuri svarbi miesto ir regiono verslui bei gyventojams. Vytis Lembutis teigia, jog būtina kuo skubiau reaguoti į neseniai pasklidusią informaciją, jog jau trečia valstybinė įstaiga prijungiama prie kitų miestų padalinių. Pasak V. Lembučio, kiek anksčiau reorganizuota Šiaulių muitinė, dabar ji yra Klaipėdos teritorinės muitinės dalimi. Panaši situacija nutiko su Šiaulių „Sodros“ skyriumi. Mieste liko tik Klientų aptarnavimo skyriaus Šiaulių priimamasis, kuris tapo pavaldus „Sodros“ Panevėžio skyriui.

„Žinodami regiono specifiką ir dirbdami čia negalime nereaguoti į planus, kuriuos planuoja įgyvendinti Finansų ministerija. Mus nustebino žinia, kad Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos padalinį planuojama prijungti prie Panevėžio valstybinės mokesčių inspekcijos padalinio. Pateikti argumentai mus suglumino ir privertė susimąstyti, kodėl tokia reorganizacija vyksta. Lyginant mūsų miestą ir Panevėžį, Šiauliai turi nenuginčijamą pranašumą dėl kelių priežasčių. Mūsų miestas yra ketvirtas pagal dydį šalyje, taip pat ir sparčiausiai augantis Lietuvoje. Skirtingai nei Panevėžys, Šiauliai yra išlaikę didmiesčio statusą. Iš tų skaičių, kurie yra prieinami viešai, mes matome, kad Šiaulių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija veikia efektyviau nei Panevėžio. Tad reformos atveju prie Šiaulių turėtų būti jungiamas Panevėžio padalinys“, – kalbėjo Vytis Lembutis.

Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas pabrėžė, kad sužinojus apie reformą, bandoma sureaguoti vienijant jėgas su Šiaulių regiono plėtros taryba, Šiaulių miesto savivaldybe, verslą jungiančiomis asociacijomis.

„Kreipėmės bendru raštu į Finansų ministeriją, kitas institucijas, norėdami gauti išsamią informaciją, kodėl vyksta būtent toks restruktūrizavimo modelis ir kokio efekto tikimasi. Jei jau jungimas yra neišvengiamas, mes įsitikinę, kad laikantis efektyvumo ir teisingumo principų, prie Šiaulių turėtų būti jungiami kiti padaliniai. Norime grįžti į svarstymo fazę ir peržiūrėti visus galimus sprendimus“, – reziumavo Šiaulių PPAR prezidentas.