PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugpjūčio 22 d. 09:02

„Šiaulių naktys“: ekskursijos ir žygiai

Šiauliai

Šiaulių TIC nuotr.

EtapliusŠaltinis: Šiaulių turizmo ir informacijos centras


314956

Šis tradicinis renginys stebins įvairiausių atrakcijų gausa: parodos, koncertai, ekskursijos, kino peržiūros, susitikimai, kūrybinės dirbtuvės, varžybos, edukacijos... . Patiks visiems – ir mažiems, ir dideliems.

„Šiaulių naktys“ – tai spalvų, šviesų ir pramogų kupinas renginys, kuriuo miestiečiai ir svečiai simboliškai palydi vasarą. Šiais metais keturioliktosios „Šiaulių naktys“ truks net 10 dienų: linksmybės ir įdomybės prasidės rugpjūčio 23 dieną, o baigsis rugsėjo 1-ąją.

Šiaulių turizmo informacijos centras taip pat kvies naktinėti ir po miestą slampinėti. Renginio dalyvių lauks keturios ekskursijos, kurios džiugins pažinimo, atradimų ir netikėtumo momentais. „Senosios Šiaulių kapinės: čia visi lygūs“ – tai įtraukianti ekskursija apie centrinių miesto kapinių unikalumą. Gidas Alfonsas Zelenskis pasidalins baisiomis bei tragikomiškomis istorijomis, kartu patyrinėsite šeimyninius rūsius bei išskirtinius tam tikro laikotarpio antkapius, taip pat aplankysite žinomų asmenybių kapus.

Ekskursijoje „Aš esu Kalniukas“ su gide Einora Lomeikienė aplankysite seniausią Saulės miesto rajoną, Kalniuką, kuriame stūkso šimtamečiai namai, menantys paslaptingas bei įdomias istorijos. Mėgstančius aktyvų laisvalaikį, pradžiugins ekskursija-žygis „Atrask Šiauliuose Besarabiją, Taškentą, Kaukazą ir kitus geografinius objektus“.

Gidė Sniegina Raubaitė papasakos apie Vinkšnos ežerą ir ozą pačiame miesto centre, pasigrožėsite gamtos objektais ir paslaptingomis Šiaulių vietomis.

O norinčiųjų į Šiaulius pažvelgti iš paukščio skrydžio, lauks „Ekskursija į Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedros bokštą“. Tai išskirtinė galimybė pasigrožėti nuostabiais panoraminiais miesto vaizdais, prisiliesti prie senųjų varpų, išgirsti jų istoriją bei apžiūrėti 36 varpų karilioną. O spalvingas gido pasakojimas ir įdomūs faktai apie Katedrą ir Šiaulių miesto praeitį suteiks dar daugiau pažinimo bei atradimo džiaugsmo.

Būtina išankstinė registracija el. p. ekskursijos@visitsiauliai.lt. arba tel. +370 41 523 110. Visą informaciją apie ekskursijas po miestą ir kitus renginius rasite www.visitsiauliai.lt

Reklama


Foto galerija: