PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 30 d. 14:02

Šiaulietis Grigas Šukys sėkmingai debiutavo IRONMAN varžybose

Šiauliai

Šiaulių miesto savivaldybės ir asmeninio archyvo nuotr.

Indrė BubelytėŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


316225

Šiaulių miesto savivaldybėje lankėsi ir įspūdžiais dalinosi šiaulietis Grigas Šukys, kuris pareitą savaitgalį įveikė save ir IRONMAN trasą Taline, Estijoje. Sportininką priėmė miesto meras Artūras Visockas ir vicemeras Justinas Švėgžda.

IRONMAN varžybose sportininkai ir sportininkės turi plaukti 3,8 km, važiuoti dviračiu 180 km ir bėgti maratono atstumą 42,2 km. Todėl šias varžybas įveikę asmenys dažnai vadinami geležiniais žmonėmis.

Šiaulietis Grigas Šukys planingai ir disciplinuotai startui ruošėsi nuo 2024 m. sausio 1 d., kreipėsi į įvairius trenerius, kad jam padėtų pasiruošti ir sukurtų individualius plaukimo, važiavimo dviračiu ir bėgimo planus. Daugybę kilometrų surinkęs sportininkas ryžosi pirmam rimtam startui, kurį įveikė per 11 valandų 3 minutes 46 sekundes. Šio rezultato pakako tapti ir Lietuvos lyderiu 25-29 metų amžiaus kategorijoje.

Plaukimas 3,8 km 1:13:49;

Važiavimas dviračiu 180 km 5:37:33;

Bėgimas 42,2 km 3:59:23.

„Plaukimo pirmas ratas praėjo sklandžiai, net nesupratau, kaip jau startavau antra ratą, o ten jau pasitiko sukilusios bangos, tai teko adaptuotis ir iš esmės sklandžiai suplaukiau. Plaukimo metu teko ne kartą užkabinti ten būnančias medūzas“ – savo paskyroje ir vicemero kabinete pasakojo sportininkas.

„Dviratis „pasitiko“ su nežmonišku vėju ir lėtomis ratų (jų buvo 3) pradžiomis, po to laukė karas su šoniniu vėju, o galiausiai keletas kilometrų į nugarą, kur buvo galima šiek tiek atsikvėpti. Bėgimo pradžia nuteikė optimistiškai, nes pusę maratono subėgau be didesnių problemų, tačiau kažkur nuo 25 kilometro stipriai atsisakė šlaunys, tai iki finišo kaitaliojau bėgimą su sparčiu ėjimu, stotelėse šaldžiau kojas ledukais ir visokiais preparatais, užbaiginėjau maratoną su nemenku skausmu. Viską atpirko finišas – pamačius raudonąjį kilimą, išgirdus muziką bei renginio vedėjo ištartus žodžius „GRIGAS YOU ARE AN IRONMAN", beliko pasimėgauti akimirka ir suvokti, kad padariau viską, ką galėjau“.

Taline taip pat vyko Lietuvos ilgo nuotolio triatlono čempionatas, kuriame Šiauliuose gimęs, augęs ir dirbantis informacinių technologijų srityje atletas Grigas Šukys, tapo vyrų 25-29 metų amžiaus grupės čempionu!

Tolimesni šiauliečio planai – išbandyti jėgas dukart trumpesnėje – pusės IRONMAN distancijoje, kurioje, pasak Grigo, galima labiau išsikrauti, nereikia taip atidžiai pasiskirstyti jėgų ir vartoti tiek daug greitųjų angliavandenių, kurių įveikiant pilną distanciją kartais nebesinori vartoti, nors energija būtina.


Foto galerija: