Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Reporteris SkaistėŠaltinis: Etaplius.lt
Prieš trejetą metų Šiauliuose duris atvėrusi kavinė „Kąsniukų namai“ dėl savo išskirtinio meniu, kruopštumo ir meilės maistui jau pelnė daugelio šiauliečių simpatijas. Kavinės įkūrėja ir siela Ligita Bagdonienė sako, kad atėjo metas pokyčiams. Pastaruosius mėnesius „Kąsniukų namai“ gyveno džiugiomis įkurtuvių nuotaikomis, o šiandien klientus jau kviečia į naujas, dvigubai erdvesnes patalpas.
3.JPG
Iš Tižės gatvės persikėlė į „Brukliną“
Su kalendorinio pavasario pradžia, simboliškai naują pradžią švenčia ir „Kąsniukų namai“. Iš senųjų patalpų, buvusių Tilžės gatvėje, kavinė persikėlė į dvigubai erdvesnes. Nuo šiol klientai laukiami prekybos centre „Bruklinas“, adresu Pramonės gatvė 6.
Ligita sako, jog svajonė plėstis brendo jau seniai, kadangi klientų netrūksta ir jiems jau darėsi ankštoka senosiose patalpose. Be to, norima klientams pasiūlyti ne tik pusryčius, pietus ar vakarienę, bet ir pramoginę programą.
„Turiu viziją, penktadieniais ir šeštadieniais norėčiau saksofono ar gitaros vakarų. Manau, kad Šiauliams to reikia. Vieni eina į naktinius klubus su didžėjais, o pas mus būtų ramus, šeimyniškas pabuvimas su gyva muzika“, – pasakoja „Kąsniukų namų“ įkūrėja.
Taip pat vyks degustacinės vakarienės, į kurias bus galima iš anksto registruotis.
2.JPG
Atnaujintame meniu – ir akis, ir skrandį pamaloninsiantys patiekalai
„Kąsniukų namų“ klientų nuo šiol laukia ne tik naujos patalpos, bet ir atnaujintas meniu. Į jį įtraukta naujų patiekalų, kurie nustebins tiek skoniu, tiek akį džiuginančiu pateikimu ir spalvų gausa.
„Tarp naujienų –vištienos kepsnys, įdarytas grybais, alyvuogėmis, rūkyta šonine, sūriu ir anakardžio riešutais. Taip pat oto kepsnys su morkų, bulvių ir imbiero piure, brokoliais, žirneliais ir vyno padažu. Taip pat šiltas krevečių užkandis su daržovėmis ir duonele“, – apie gardžias naujoves pasakoja Ligita.
Tiesa, iš meniu nedingsta ir klientų jau pamėgti patiekalai. Vienas tokių – skrudinti varškėtukai su grietinėle ir uogomis, kuriuos šiauliečiai tiesiog dievina, juos užsisako ir pusryčiams, ir pietums ir vakarienei, o mėgaujasi tiek vaikai, tiek suaugusieji.
Klientų kasdien taip pat lauks ir dienos pietūs bei kaip visuomet bus galima užsisakyti kavinės hitu ir vizitine kortele tapusius vieno kąsnio užkandžių rinkinius įvairioms šventėms ir renginiams.
krevetes.jpg
otas.jpg
vistiena.jpg
Klientai vertina už kruopštumą ir meilę maistui
Savo aistrą maisto gaminimui verslu paversti nusprendusi Ligita šiandien džiaugiasi nuolat grįžtančiais klientais ir jų komplimentais. Šiauliečiai giria tiek puikaus skonio vienakąsnius užkandukus, tiek pagrindinius patiekalus. Visą meniu kuria pati Ligita. Moteris pasakoja, kad dažniausiai viskas išeina intuityviai, išbandant įvairius produktų derinius. Kartais įkvėpimo patiekalų kūrimui ji semiasi iš kitų kavinių ir restoranų, kuriuose apsilanko.
Ligita sako, jog gamindama laikosi kelių pagrindinių nuostatų: maistas turi būti skanus, produktai – švieži bei kokybiški, o vaizdas lėkštėje – estetiškas. Ji daug dėmesio skiria patiekalo dekoravimui ir yra įsitikinusi, jog akiai patrauklus maistas žmogui visada bus skanesnis.
Tų pačių principų laikosi ir visas „Kąsniukų namų“ kolektyvas. Tiesa, dar vienas itin svarbus „ingredientas“ yra meilė maistui ir jo gamybai, kurią klientas, ragaudamas patiekalą, visada jaučia.
rtk02248.JPG
Nuo prisvilusių blynų iki nuosavo verslo
Ligita pasakoja, kad kulinarija ją lydi nuo pat vaikystės. Pirmas patiekalas, kurį ji prisimena gaminusi, buvo blynai. Juos, būdama vos penkerių metų, sudegino, bet vis tiek nepamiršo papuošti.
„Pamenu, buvau visai maža, tėvų nebuvo namie, o aš nusprendžiau padaryti jiems staigmeną ir iškepti blynų. Ir tuos blynus aš „žiauriai“ sudeginau, jie išėjo tiesiog pajuodę, bet vis tiek padekoravau, apibarsčiau aguonomis“, – juokiasi pirmuosius žingsnius virtuvėje prisimindama moteris.
Tiesa, tada apie kulinariją Ligita negalvojo, o būdama paauglė norėjo būti kirpėja. Kirpėjos specialybę ji ir pasirinko, tačiau virtuvė visada buvo šalia: tėvams kone kasdien ruošdavo vakarienę, vasaromis darbuodavosi vaikų ir jaunimo stovyklų virtuvėse, kur padėdavo virėjoms.
Galbūt todėl baigusi mokslus ir įgijusi kirpėjos specialybę, nuėjus ieškoti darbo į įdarbinimo tarnybą ji pasirinko dvi specialybes, pagal kurias norėtų dirbti – virėjos ir kirpėjos. Turbūt pats likimas lėmė, kad jau kitą dieną ji sulaukė darbo pasiūlymo būtent kaip virėja vienoje picerijoje.
Taip prasidėjo Ligitos kulinarinis kelias, per kurį ji gamino pačius įvairiausius patiekalus. Likimo pokštas, tačiau ji labiausiai nekentė to, kas dabar garsina jos pačios verslą – vieno kąsnio sumuštinių.
„Tada vieno kąsnio užkandžiai dar nebuvo labai populiarūs, tai tie sumuštiniai buvo tokie liūdni: duona, dešra ir agurkas. Kai gaudavau užsakymą juos gaminti, sakydavau, kad geriau išmušiu ir iškepsiu 30 karbonadų, bet tik ne tie vienakąsniai“, – pasakoja verslininkė.
Viskas pasikeitė, kai moteris įsidarbino „DonVino“ virtuvėje. Čia savininkas Marijus Taralis suteikė jai visišką laisvę gaminant, maistas turėjo tiesiog būti gražus ir skanus. Pasirodo, kad būtent tos laisvės ir reikėjo – Ligita ėmė drąsiai kurti, eksperimentuoti, vėliau pradėjo iš užkandžių gamybos ir papildomai uždirbti, kol galiausiai subrendo sprendimas kurti savo verslą.
Šiandien Ligita džiaugiasi sėkminga „Kąsniukų namų“ veikla, besiplečiančiu verslu ir žada ateityje šiauliečiams pasiūlyti dar daug puikių bei netikėtų skonių.
Remiamas turinys