PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gamta2024 m. Liepos 28 d. 21:07

Šiauliai skęsta: apsemtos gatvės, kiemai, automobilių stovėjimo aikštelės

Šiauliai

Šiauliai skęsta. Agnės Čepulytės nuotr.

Ugnė UrbonėŠaltinis: Etaplius.LT


311681

Liepos 28 d. visoje šalyje vyrauja gausios liūtys, medžius verčiantis vėjas. Šiauliečiai fiksuoja, kaip vaizdas atrodo jų gyvenamosiose vietoje. Nuotraukose užfiksuota, kad skęsta ne tik gatvės, kiemai, bet ir automobilių stovėjimo aikštelės.

Sinoptikų prognozės pranašavo, kad ypač gausus kritulių kiekis iškris Šiaulių regione – Šiauliuose, Joniškyje, Pakruojyje.

Sekmadienio pavakarę socialiniuose tinkluose ėmė plisti nuotraukos, kuriose užfiksuoti liūčių padariniai.

Šiaulietė Agnė Čepulytė Etaplius.lt informavo apie skęstančią V. Grinkevičiaus gatvę. Esą situacija labai bloga – lietus užliejo ne tik gatvę, vanduo kaupiasi ir gyvenamųjų namų kiemuose. Kitas internautas dalijasi skęstančios prekybos centro požeminės automobilių stovėjimo aikštelės nuotraukomis.

Gyventojai skundžiasi dingusia elektra, interneto ryšiu. Mieste gaudžia specialiųjų tarnybų sirenos.


Foto galerija:


Stichijos padariniai fiksuojami ir kituose Lietuvos miestuose. Pamatykite: „Galingos liūtys merkia miestus, vėjas ir kruša talžo medžius“.

Artimiausiomis dienomis orai išliks panašūs – iškris didelis kritulių kiekis, pūs smarkus vėjas. Daugiau apie sinoptikų prognozes skaitykite: „Sinoptikai įspėja gyventojus ruoštis: šalyje prognozuojamas stichinis lietus ir vėjas“.