PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 24 d. 12:02

Serbijos prezidentas apdovanojo Rusijos delegaciją JT už paramą Srebrenicos žudynių klausimu

Lietuva

Žudynės / Elta nuotr.

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA


320223

Serbijos prezidentas Aleksandaras Vučičius apdovanojo Rusijos delegacijos Jungtinėse Tautose narius už tai, kad jie nepalaikė „antiserbiškos“ rezoliucijos dėl liepos 11-osios paskelbimo Tarptautine 1995 metų genocido Srebrenicoje aukų atminimo diena.

Serbijos valstybės vadovas tai parašė „Facebook“ paskyroje, praneša portalas „eurointegration“.

A.Vučičius įteikė Serbijos vėliavos pirmojo laipsnio ordiną Rusijos Federacijos nuolatiniam atstovui JT Vasilijui Nebenziai, o Serbijos vėliavos antrojo laipsnio ordinus – Rusijos nuolatinio atstovo JT pavaduotojoms Anai Jevstignejevai ir Marijai Zabolockajai.

„Noriu dar kartą jums padėkoti už mūsų plėtojamus draugiškus santykius, už pagalbą, kurią suteikėte mums čia, Niujorke, svarstant ​​rezoliuciją dėl genocido Srebrenicoje. Tikiuosi, kad mes ir ateityje stiprinsime mūsų tautų ir mūsų šalių bendradarbiavimą“, – pažymėjo A. Vučičius.

Portalas primena, jog gegužės 23 d. JT Generalinė Asamblėja priėmė rezoliuciją, kuria liepos 11-ąją paskelbė Tarptautine genocido Srebrenicoje aukų atminimo diena. Serbija ir jos sąjungininkės aktyviai priešinosi šio dokumento priėmimui.

Už rezoliuciją balsavo 84 šalys, prieš – 19, tarp jų – Serbija, Rusija, Baltarusija, Vengrija.

Per Bosnijos serbų karinę operaciją Srebrenicoje 1995 metais buvo nužudyta daugiau kaip 8 tūkstančiai musulmonų vyrų - nuo vaikų iki senelių.