Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Jurgita KastėnėŠaltinis: Etaplius.lt
Nenumaldomai artėjant rudens sezonui, keičiasi ir mūsų namuose garuojantys patiekalai. Lengvas salotas keičia mėsa, lietuviški patiekalai. Matyt, pilvai nori ruoštis šalčiams. Galvojau, kuo šį kartą nustebinti šeimyną, ir internete aptikau gražuolius vištienos kepsnius. Jie įdaryti, apvynioti šonine, o atrodo itin gražiai. Tad šį kartą – apie juos.
Vištienos vyniotiniams reikės:
Vištienos filė pamarinuojame su sojų padažu ir mėgstamais prieskoniais, kaip kepdami tradicinius kepsnius. Galite dėti paukštienos prieskonių, ciberžolės, druskos ar kitų mėgstamų prieskonių.
Palikite mėsą marinuotis bent keletą valandų. Tada galite filė gabalus įstrižai pjauti per pusę, tačiau ne iki galo, kad, įpjovą atvertus, gautumėte „išklotinę“. Mėsą šiek tiek išmušame, kad kepsnys būtų plonesnis, tepame „Philadelphia“ sūrelio, pesto padažo, užberiame kubeliais pjaustytų saulėje džiovintų pomidorų. Ant viršaus klojame ploną kumpio griežinėlį, dedame plėšomo sūrio lazdelę ir kepsnį susukame. Kad jis tvirtai laikytųsi ir būtų sultingesnis – apvyniojame šoninės juostelėmis.
Dedame kepsnius į kepimui skirtą indą, ant viršaus pabarstome tarkuoto kietojo sūrio ir kepame apie pusę valandos iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Šie kepsniai puikiai tiks su ryžiais ar kitomis kruopomis ir žaliomis salotomis.
Pabandykite, tikrai nenusivilsite!
Lija