PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Rugpjūčio 26 d. 10:05

Šei­mą nu­ste­bins viš­tie­nos vy­nio­ti­niai

Šiauliai

Jurgita KastėnėŠaltinis: Etaplius.lt


49646

Ne­nu­mal­do­mai ar­tė­jant ru­dens se­zo­nui, kei­čia­si ir mū­sų na­muo­se ga­ruo­jan­tys pa­tie­ka­lai. Leng­vas sa­lo­tas kei­čia mė­sa, lie­tu­viš­ki pa­tie­ka­lai. Ma­tyt, pil­vai no­ri ruoš­tis šal­čiams. Gal­vo­jau, kuo šį kar­tą nu­ste­bin­ti šei­my­ną, ir in­ter­ne­te ap­ti­kau gra­žuo­lius viš­tie­nos keps­nius. Jie įda­ry­ti, ap­vy­nio­ti šo­ni­ne, o at­ro­do itin gra­žiai. Tad šį kar­tą – apie juos.

Viš­tie­nos vy­nio­ti­niams rei­kės:

  • viš­tie­nos fi­lė (di­de­lių ga­ba­lų, kad ga­lė­tu­mė­te pa­da­ry­ti ne­ma­žą keps­nį. Jų rei­kės tiek, kiek yra val­gy­to­jų);
  • pes­to pa­da­žo;
  • „Philadelphia“ sū­re­lio;
  • so­jų pa­da­žo;
  • mėgs­ta­mų prie­sko­nių;
  • 50 g sau­lė­je džio­vin­tų po­mi­do­rų;
  • plė­šo­mų sū­rio laz­de­lių (tiek, kiek keps­nių bus);
  • plo­nai pjaus­ty­tų kum­pio ga­ba­liu­kų (tiek, kiek keps­nių bus);
  • šal­tai rū­ky­tos šo­ni­nės pa­kuo­tės;
  • tar­kuo­to kie­to­jo sū­rio sau­je­lės.

Viš­tie­nos fi­lė pa­ma­ri­nuo­ja­me su so­jų pa­da­žu ir mėgs­ta­mais prie­sko­niais, kaip kep­da­mi tra­di­ci­nius keps­nius. Ga­li­te dė­ti paukš­tie­nos prie­sko­nių, ci­ber­žo­lės, drus­kos ar ki­tų mėgs­ta­mų prie­sko­nių.

Pa­li­ki­te mė­są ma­ri­nuo­tis bent ke­le­tą va­lan­dų. Ta­da ga­li­te fi­lė ga­ba­lus įstri­žai pjau­ti per pu­sę, ta­čiau ne iki ga­lo, kad, įpjo­vą at­ver­tus, gau­tu­mė­te „iš­klo­ti­nę“. Mė­są šiek tiek iš­mu­ša­me, kad keps­nys bū­tų plo­nes­nis, te­pa­me „Philadelphia“ sū­re­lio, pes­to pa­da­žo, už­be­ria­me ku­be­liais pjaus­ty­tų sau­lė­je džio­vin­tų po­mi­do­rų. Ant vir­šaus klo­ja­me plo­ną kum­pio grie­ži­nė­lį, de­da­me plė­šo­mo sū­rio laz­de­lę ir keps­nį su­su­ka­me. Kad jis tvir­tai lai­ky­tų­si ir bū­tų sul­tin­ges­nis – ap­vy­nio­ja­me šo­ni­nės juos­te­lė­mis.

De­da­me keps­nius į ke­pi­mui skir­tą in­dą, ant vir­šaus pa­bars­to­me tar­kuo­to kie­to­jo sū­rio ir ke­pa­me apie pu­sę va­lan­dos iki 180 laips­nių įkai­tin­to­je or­kai­tė­je.

Šie keps­niai pui­kiai tiks su ry­žiais ar ki­to­mis kruo­po­mis ir ža­lio­mis sa­lo­to­mis.

Pa­ban­dy­ki­te, tik­rai ne­nu­si­vil­si­te!

Li­ja