PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Šiaulių televizija2024 m. Rugpjūčio 26 d. 15:43

Šeduvos aerodrome ant lėktuvų sparnų išlydėta vasara

Radviliškis

Etaplius.LTŠaltinis: Radviliškio rajono savivaldybė


315479

Rugpjūčio 24 d. Šeduvos aerodrome ant lėktuvų sparnų išlydėta vasara. Antrus metus iš eilės vykusioje Aviacijos šventėje susirinkusi žiūrovų minia nemokamai mėgavosi įvairiomis pramogomis, koncertine programa ir įspūdingus triukus danguje atliekančių orlaivių ir parašiutininkų pasirodymais.

Šventėje žiūrovai turėjo galimybę išvysti Jurgio Kairio pilotuojamo lėktuvo pasirodymą, akrobatinės lėktuvų grupės „ANBO“ skrydžių programą ir Baltijos šalių pilotų klubo „ULO“ lėktuvų pramoginę programą. Padangę skrodė ir įvairius triukus demonstravo keturi galingi „Baltic bees jet team“ lėktuvai L-39C, vyko Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų orlaivio parodomoji programa, žiūrovų akis džiugino ir Šiaulių aeroklubo lėktuvų ir sklandytuvų bei Šiaulių parašiutininkų klubo pasirodymai.

Aviacijos šventės žiūrovai mėgavosi ne tik įspūdingais vaizdais danguje, bet ir įvairiomis pramogomis ant žemės. Čia veiklos netrūko nei mažiesiems šventės dalyviams, nei suaugusiesiems: buvo galima pasisupti karuselėse, pasiridinėti didžiuliuose burbuluose, apžiūrėti senovinių automobilių parodą, mugėje įsigyti įvairių skanėstų ir, žinoma, pasiklausyti nuostabaus koncerto. Scenoje skambiomis dainomis ir nuostabia muzika žiūrovus džiugino grupės „Innerbloom“ ir „Man-go“, visiems gerai žinomas dainas dainavo scenos grandas Kęstutis Kerbedis, o renginį vedė lietuvių aktorius ir režisierius Sakalas Uždavinys.

Šventės metu Radviliškio rajono savivaldybės mero padėkos ženklu už išskirtinius pasiekimus profesinėje veikloje, aviacinio ir sklandymo sporto propagavimą ir Radviliškio vardo garsinimą apdovanotas aviacinio sporto entuziastas, buvęs lakūnas-instruktorius, dabar – aviacinės technikos inžinierius Henrikas Birbilas. H. Birbilas – ilgametis Šiaulių aeroklubo narys (nuo 1967 m.), sporto meistras, kelis kartus tapo precizinio skraidymo čempionu ir prizininku, yra parengęs daugiau kaip 50 lakūnų-sklandytojų, iš jų paruošė 5 sporto meistrus, o Raudondvario technikume pirmiems šuoliams parašiutu paruošė ne vieną dešimtį moksleivių. Šiuo metu jis techniškai prižiūri Radviliškio rajono savivaldybei priklausantį ir Šiaulių parašiutininkų klubo eksploatuojamą lėktuvą AN-2. Tiesa, šventėje dėl svarbių priežasčių nedalyvavusiam H. Birbilai Padėkos ženklą perduos Šiaulių parašiutininkų klubo vadovas.

Aviacijos šventė ir šiemet puikiai pavyko. Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis dėkoja šventės organizatoriams: Radviliškio miesto kultūros centro komandai, Šeduvos miesto ir Pakalniškių seniūnijų seniūnams ir darbuotojams, Šiaulių aeroklubui ir administracijos darbuotojams, policijos, priešgaisrinės apsaugos darbuotojams bei visiems kitiems, prisidėjusiems prie šventės organizavimo.