PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Liepos 25 d. 08:24

Savivaldybės administracija padeda mokiniams įsidarbinti

Šalčininkai

Pixabay.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Šalčininkų rajono savivaldybė


311188

Vasara – atostogų metas, tačiau kai kurie jaunuoliai renkasi dirbti, o ne ilsėtis. Šalčininkų rajono savivaldybės administracija, realizuodama Jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programą, sudarė sąlygas 14 jaunuolių atsidurti suaugusiųjų vietoje ir įsidarbinti rajono įstaigose ir įmonėse.

Šios programos tikslas – sudaryti palankias sąlygas kokybiškam jaunimo užimtumui didinti vasaros atostogų metu.

Šią vasarą 16-18 metų jaunuoliai pasirašė trišales sutartis su Šalčininkų rajono savivaldybės administracija ir pasirinktu darbdaviu. Jaunimas dirba Baltosios Vokės, Jašiūnų, Butrimonių, Šalčininkų seniūnijose, Pavelo Bandalevič ūkyje, UAB „Nesteka“, UAB „Romista“, UAB „Etanetas“, Šalčininkų lopšelyje-darželyje „Pasaka“. Priklausomai nuo sutarties su darbdaviu jaunimas pasirinko dirbti vieną arba du mėnesius, darbo krūvis taip pat skiriasi nuo 0,75 iki 1,0 etato, nuo to priklauso ir kiekvieno jaunuolio atlyginimas.

„Džiaugiuosi, kad darbdaviai kasmet aktyviai dalyvauja savivaldybės užimtumo programoje ir sutinka priimti patirties neturintį jaunimą. Tai didelis iššūkis ir atsakomybė visam įmonės arba įstaigos kolektyvui. Kitas dalykas, jaunimui tai didžiulė pamoka ir pirmas žingsnis į savarankišką gyvenimą. Džiugu, kad programoje dalyvaujantis jaunimas yra motyvuotas ir užsispyręs, – pasakoja Šalčininkų rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Justyna Balion. – Maloniai stebina jaunuolių aktyvumas ir noras įsidarbinti vasaros atostogų metu. Šiais metais buvo gautos 27 paraiškos. Tačiau dėl lėšų stokos programoje sudalyvauti pavyko 14 jaunuolių,“ – tęsia ji.

Programoje dalyvauja jaunuoliai iš Baltosios Vokės „Šilo“, Turgelių P. K. Bžostovskio, Šalčininkų J. Sniadeckio, Jašiūnų M. Balinskio, Butrimonių A. Krepštul, Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijų, o taip pat Šalčininkų rajono gyventojas, besimokantis Vilniaus Juozo Tallat – Kelpšos konservatorijoje.

Programos veiklos finansuojamos Šalčininkų rajono savivaldybės biudžeto lėšomis. Šiais metais iš Šalčininkų rajono savivaldybės biudžeto buvo skirta 7 tūkst. eurų programos įgyvendinimui.

Jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programą Šalčininkų rajono savivaldybės administracija įgyvendina nuo 2021 metų.