PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 23 d. 13:05

Savivaldybėje lankėsi Alytaus rajono karo komendantas

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus rajono savivaldybė


315186

Alytaus rajonui jau yra paskirtas Lietuvos kariuomenės karo komendantas. Tai pulkininkas leitenantas Denisas Starikovičius, kuris susitiko su savivaldybės administracijos direktoriumi Vytu Arbačiausku.

Administracijos direktorius su karo komendantu pulkininku leitenantu D. Starikovičiumi ir jo pavaduotoju vyresniuoju leitenantu Juozu Luckumi aptarė numatomus sąveikos būdus galimos karo padėties metu užtikrinant viešąją tvarką, vietos savivaldos ir teisinės sistemos veiklos tęstinumą, kitus aktualius klausimus.

Susitikime dalyvavo Teisės ir vidaus administravimo skyriaus vyriausiasis specialistas Mantas Dabravolskas, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas Darius Rukšėnas, Reagavimo skyriaus viršininkas Mantas Struckas.

Karo komendantai yra tarpininkai tarp kariuomenės ir savivaldybės administracijos.

Karo atveju komendantas savivaldybėje siektų užtikrinti sklandų bendradarbiavimą tarp ginkluotojų pajėgų ir savivaldybės, koordinuotų savivaldybės strateginių objektų apsaugą, komunalinių paslaugų užtikrinimą gyventojams, komendantui taip pat bus pavesta skelbti komendanto valandą ir užtikrinti jos vykdymą.

Gyventojai, norintys prisidėti prie valstybės gynybos ir įgyti karinių įgūdžių, iki rugpjūčio 31 dienos gali registruotis į karo komendantūras Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos padalinyje (Alytaus skyrius, Jotvingių g. 3, Alytus, tel. (0-315) 74139).

Planuojama, kad jau šių metų spalio mėnesį karo komendantūrų taikos metu komendantiniuose vienetuose bus pradėtas karinis rengimas.