PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2024 m. Birželio 24 d. 11:20

Savaitgalio skonis: nuo kiaulienos apelsinų džemo padaže iki aviečių keksiukų

Lietuva

Alfa.lt nuotr.

Alfa.ltŠaltinis: Etaplius.LT


305682

Palepinkite save naujais skoniais, išbandydami dar nemėgintus receptus – ir pietums, ir desertui.

Kiauliena apelsinų džemo padaže
4 porcijoms reikės:
1 v. š. aliejaus
2 skiltelių česnako
4 kiaulienos sprandinės pjausnių (po 200 g)
200 ml sultinio
1 a. š. džiovintų maltų laurų lapų
4 v. š. apelsinų džemo
Žiupsnio druskos
Gaminame: į keptuvę įpilkite aliejaus ir jame minutę kepinkite riekelėmis supjaustytas česnako skilteles.
Sudėkite į keptuvę kepsnelius, pabarstykite druska. Kepkite kiekvieną pusę 6 minutes.
Dubenyje sumaišykite karštą sultinį su džemu ir maltais laurų lapais.
Mėsą išimkite iš keptuvės. Išpilkite iš jos riebalus.
Į keptuvę pilkite sultinį su ištirpusiu džemu ir leiskite jam užvirti. Maišydami pavirkite padažą apie 3–4 minutes, kol jis šiek tiek sutirštės. Į padažą sudėkite mėsą ir dar minutlėlę patroškinkite.

Ryžių makaronai su grybais ir brokoliais
4 porcijoms reikės:
200 g ryžių makaronų
1 nedidelio brokolio
1 v. š. sezamų aliejaus
250 g šitakio grybų
1 skiltelės česnako
½ a. š. aitriosios paprikos dribsnių
4–8 svogūnų laiškų
4 v. š. „Hoisin“ padažo
50 g pakepintų anakardžių riešutų
Gaminame: ryžių makaronus užplikykite verdančiu vandeniu ir palikite vandenyje, kol ruošite padažą.
Puode užvirkite vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir suberkite žiedynais pasmulkintą brokolį. Virkite apie 2 minutes. Nukoškite.
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir suberkite juostelėmis supjaustytus grybus. Kepkite apie 2–3 minutes. Ant grybų suberkite pasmulkintą skiltelę česnako, aitriųjų paprikų dribsnius, smulkintus svogūnų laiškus – pakepkite dar minutę. Sukrėskite brokolius ir nukoštus bei gerai nuvarvintus makaronus. Supilkite „Hoisin“ padažą ir, atsargiai maišydami, viską dar kartu patroškinkite porą minučių.
Makaronus patiekite apibarstę paskrudintais pasmulkintais anakardžių riešutais.

Alfa.lt nuotr.

Varškės ir aviečių keksiukai
12 pyragėlių reikės:
180 g sviesto
200 g cukraus
3 kiaušinių
200 g varškės
1 a. š. kepimo miltelių
200 g miltų
250 g šviežių aviečių
4 v. š. aviečių sirupo
12 liofilizuotų aviečių
Gaminame: kiaušinius, cukrų ir varškę pertrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
Nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą ir maišydami po truputį supilkite į tešlą.
Ten pat berkite miltus ir kepimo miltelius – viską gerai sumaišykite. Dabar atsargiai įmaišykite avietes.
Tešlą paskirstykite į 12 keksiukų formelių ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 20–30 minučių.
Kol keksiukai kepa, nedideliame puodelyje kaitinkite aviečių sirupą, kol jis šiek tiek sutirštės. Juo patepkite iškepusius keksiukus ir pabarstykite sutrintomis liofilizuotomis avietėmis.

Arbūzo ir halumio sūrio iešmeliai
4 porcijoms reikės:
½ vidutinio dydžio arbūzo
300 g halumio sūrio
2 šakelių bazilikų
2 šakelių mėtų
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminame: ant medinių iešmelių verkite arbūzo ir halumio sūrio gabalėlius. Kepkite juos ant grilio apie 6–10 minučių. Pavartykite, kad apkeptų visos pusės.
Iškepusius iešmelius pabarstykite smulkiai kapotomis mėtomis bei bazilikais, apšlakstykite tyru alyvuogių aliejumi.
Skanaus!