PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2023 m. Spalio 22 d. 12:10

Savaitgalio pietums – minkšti ir purūs varškės blynai

Lietuva

Freepik.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Užsienio spauda


281430

Savaitgalio pietūs – proga ne tik visiems susirinkti prie pietų stalo, bet ir pasigaminti tai, kam eilinę darbo dieną stokojame laiko.

Siūlome išmėginti minkštų, purių ir be galo skanių varškės blynų receptą.

Jums reikės:

350 g. 9 proc. riebumo varškės;

Kelių lašų vanilės ekstrakto;

1 valgomo šaukšto medaus;

3 vnt. kiaušinių;

3 valgomų šaukštų miltų;

1 šaukštelio kepimo miltelių;

Žiupsnelio druskos;

Gaminame:

Vidutiniame dubenyje išplakite kiaušinius iki purumo. Įpilkite vanilės ekstrakto, įdėkite šaukštą medaus ir plakite, kol viskas susimaišys.

Atskirame mažame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

Sumaišykite abu mišinius tarpusavyje.

Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę. Įpilkite 2 šaukštus aliejaus, tada po šaukštą arba iki norimo dydžio blynų įpilkite blynų tešlos.

Pakepinkite, kol blynai išsipūs ir iš vienos pusės taps auksinės spalvos (apie 2-3 minutes), tada apverskite ir toliau kepkite dar 2-3 minutes.

Skanaukite su grietine, šviežiomis uogomis ar uogiene, pagardinkite klevų sirupu.

Skanaus!