PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2023 m. Birželio 13 d. 18:47

Šašlykų sezono įkarštis: išbandykite šį mėsos marinavimo būdą

Lietuva

Marinatas su kiviais. Etaplius.lt nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT


267927

Lauko virtuvės sezono įkarščio metu dalinamės originaliu mėsos marinavimo būdu. Neužtruksite, o paragavę šašlykų, tikrai būsite maloniai nustebinti.

Šis kiaulienos marinavimo būdas nėra naujas, anaiptol. Tačiau dažnas, paklaustas, ar marinuoja mėsą su kiviais, atsako nieko apie tai negirdėjęs. Tad, kaip supratote, marinato vinis - kiviai. Dėka jų kepta šašlyko mėsa bus kur kas minkštesnė ir tikrai gardesnė, nei jums įprasta ragauti. Užuodę kvapą, sklindantį iš jūsų lauko virtuvės, kaimynai suskubs svečiuotis!

Mums reikės:

* 1 kg. kiaulienos sprandinės

* 2 a.š. druskos

* 1 a.š. juodųjų pipirų

* 1 v.š. sojos padažo

* pusės citrinos išspaustų sulčių

* 2 a.š. paprikos miltelių

* 1 a.š. česnako miltelių

* pusės a.š. aitriosios paprikos

* 1 kivio

Gaminame:

Kiaulienos sprandinę supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Į mėsą dedame visus priedus, išskyrus kivius. Sumaišome mėsą su priedais ir dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms.

Po keleto valandų į mėsą sudedame smulkiai pjaustytą kivį ir gerai rankomis viską išmaišome, kad vaisiaus sultys pasiskirstytų ant mėsos. Mėsą paliekame pabūti dar bent pusvalandžiui.

Veriant mėsos gabalėlius ant iešmų, kivius stengiamės nuvalyti. Kepame mėsą savo naudojamoje šašlykinėje ir pateikiame su norimu garnyru.

Skanaus!