Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt
Oi, tas vasara. Kai ji karšta, nei akimirkos nesinori būti kambaryje. Lekiame į lauką ir pramogaujame. Pramogos tikrai iššaukia alkį, tad kur buvus kur nebuvus pakvimpa laužu ir šašlykais. Štai keletas marinatų receptų, kad per vasarą neatsibostų kaskart kokia pat mėsa.
Mineraliniai šašlykai
Jums reikės:
Prieskonių šašlykams;
3 svogūnų;
700 ml gazuoto mineralinio vandens;
1 kilogramo kiaulienos.
Supjaustyti mėsą, sudėti svogūnus, prieskonius ir užpilti mineraliniu (tik labai gazuotu). Už trijų - keturių valandų galima kepti.
Mėsa būna itin minkšta.
Prieskoniuočiai
Ingredientai:
Citrina , 1 vienetas
Paprika , 3 arbatiniai šaukšteliai
Kalendra , 4 arbatiniai šaukšteliai
Juodieji pipirai , 0,5 valgomojo šaukšto
Muskatas , 2 žiupsneliai
Druska , 1 arbatinis šaukštelis
Alyvuogių aliejus , 4 valgomieji šaukštai
Cinamono milteliai , 1 žiupsnelis
Imbieras , 1 žiupsnelis
Bazilikai , 1 valgomasis šaukštas
Kiaulienos išpjova , 1 kilogramas
Nugarinę ar sprandinę supjaustome kubeliais. Visus prieskonius sumaišome ir jais apiberiame mėsą. Išmaišome.
Po to apšlakstome citrinos sultimis ir aliejumi. Marinuojame bent pusę dienos.
Šašlykai su kefyru
Krapai, 1 sauja
Kefyras, 0,5 litro
Svogūnai, 2 galvos
Druska, 1 žiupsnelis
Juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
Kiaulienos nugarinė, 1 kilogramas
Mėsą supjaustome mažais gabaliukais. Krapus ir svogūnus susmulkiname. Mėsą išmaišome su prieskoniais, krapais ir svogūnais. Viską užpilame kefyru ir laikome šaltai apie 5 valandas.
Skanaus!