PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 3 d. 13:24

Šalies vadovai pasveikino bronzą Paryžiaus Olimpinėse žaidynėse iškovojusią irkluotoją V. Senkutę

Lietuva

Kipro Štreimikio/ LTOK nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


312600

Šalies vadovai pasveikino pirmąjį medalį Paryžiaus Olimpinėse žaidynėse moterų vienviečių valčių akademinio irklavimo rungtyje iškovojusią Lietuvos sportininkę Viktoriją Senkutę. Ji šeštadienį iškovojo bronzą.

Prezidentas Gitanas Nausėda V. Senkutei palinkėjo sėkmės ateities startuose ir dar ne vieno medalio ateityje.

„Sveikinimai Viktorijai Senkutei iškovojus pirmąjį medalį Paryžiaus Olimpinėse žaidynėse. Viktorija šiandien įrodė savo talentą bei stiprų pasiruošimą ir sukūrė šventę visiems Lietuvos žmonėms. Valia, ryžtas ir atkaklumas yra tos savybės, kurių visi galime pasimokyti iš bronzinės Lietuvos irkluotojos“, – Prezidentūros pranešime žiniasklaidai cituojamas G. Nausėda.

Sveikinimu pasidalijusi ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pažymėjo, kad V. Senkutės pergalė yra įkvepiantis sportinio kelio pavyzdys.

„Kiekvienas olimpinis medalis tviska ne tik auksu, sidabru ar bronza, bet visų pirma įdėtu milžinišku darbu, atsidavimu tikslui ir sportine valia. O būtent šis pasiekimas – kartu ir įkvepiantis nepaprasto sportinio kelio pavyzdys. Lietuva didžiuojasi jumis, Viktorija“, – sakoma Vyriausybės išplatintame premjerės I. Šimonytės sveikinime.

Paryžiaus Olimpinėse žaidynėse debiutavusi irkluotoja V. Senkutė šeštadienį iškovojo bronzos medalį. Sportininkė 2000 metrų atkarpą įveikė per 7 min. 20,85 sek., savo varžovę iš Australijos aplenkusi paskutiniuose distancijos metruose.

Auksą pastarojoje rungtyje šeštadienį iškovojo olandė Karolien Florijn, antroji liko irklavimo veteranė iš Naujosios Zelandijos Emma Twigg.