PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Rugsėjo 9 d. 11:26

Šalčininkų S. Moniuškos menų mokyklos moksleivių vasara Lenkijoje

Šalčininkai

Šalčininkų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Šalčininkų rajono savivaldybė


317527

Šalčininkų S.Moniuškos menų mokyklos mokiniai ir jų mokytojai, dalyvavo projekte „Vasara su Lenkija“. Daugijos „Wspólnota Polska“ Kujavijos Pamario skyriaus Torunėje kvietimu rugpjūčio 19-28 d. mokiniai ir mokytojai viešiejo Chelmžos mieste, kur aktyviai leido laiką mėgaudamiesi vieni kitų draugija kelionių, sporto užsiėmimų ir diskotekų metu.

Patrauklią viešnagės programą svečiams iš Šalčininkų pristatė Kujavijos Pamario vaivadija. Mokiniai ir mokytojai susipažino su Pamario krašto istorija bei atskleidė kraštovaizdžio grožį. Buvo surengtos pažintinės kelionės į Chelmžą, Gdanską, Torunę, kurioms vadovavo Lenkijos istoriją ir kultūrą pristatantys gidai.

Į programą „Vasara su Lenkija “ taip pat buvo įtraukta daug sportinių užsiėmimų Orliko sporto aikštyne, o karštomis dienomis vaikai mėgavosi maudynėmis, plaukiojimu vandens dviračiais Chelmžynskie ežere.

Chelmne buvo daug sužinota apie miesto istoriją ir ypatumus, pakerėjo miesto architektūros grožis. Nepaisant smarkaus lietaus, kelionė į šį Lenkijos miestą paliko didžiulį ir neišdildomą įspūdį. Gdanske vaikai aplankė senamiestį, Švč. Mergelės Marijos baziliką, iš kurios bokšto grožėjosi didžiulio miesto panorama. Nepaprasta atrakcija buvo pasisveikinimas su Baltijos jūra Brzezno paplūdimyje. Torunėje projekto dalyviai taip pat susipažino su miesto istorija ir kultūra: aplankė paminklus, gotikines bažnyčias, Koperniko namą, grožėjosi miesto vaizdais plaukdami Vyslos upe laivu ,,Vanda“ ir iš Torunės Rotušės bokšto. Zoobotanikos sodas taip pat buvo nepaprasta atrakcija. Chelmžoje programos dalyviai aplankė ant ežero šlaito esančią Šv.Trejybės baziliką.

Projektas leido atrasti įdomias istorines vietas, padidinti susidomėjimą Lenkijos istorija ir kultūra, patobulinti lenkų kalbos žinias.