Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
© Socialiniai tinklai
Reporteris LinaŠaltinis: Etaplius.lt
Mes turime šaltibarščius, o rusai gamina šaltą sriubą iš giros. Jeigu dar neteko ragauti, galite išbandyti.
Reikės:
1,5 l duonos giros
500 g bulvių
300 g virtos dešros arba kumpio
3 kiaušinių
200 g ridikėlių
1 paprikos
500 g grietinės
300 g agurkų
druskos, pipirų pagal skonį
1 šaukšto garstyčių
1–2 šaukštelių cukraus
įvairių žalumynų (krapų, petražolių, svogūnų laiškų)
Gaminimo būdas
Bulves išvirkite su lupenomis. Kai atvės, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Kietai išvirkite kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius sumaišykite su 1–2 šaukšteliais cukraus, 1 šaukštu garstyčių ir 1 šaukštu grietinės.
Smulkiai supjaustykite žalumynus, pabarstykite druska, sutrinkite šaukšteliu ir atidėkite į šalį.
Supjaustykite dešrą arba kumpį, agurkus, ridikėlius, papriką, kiaušinių baltymus. Viską sumaišykite, užpilkite gira, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Palaikykite šaldytuve.
Ši sriuba valgoma šalta. Supilstę į dubenėlius, įdėkite grietinės ir pabarstykite krapais.
14348970-1250132908350986-623096437-n.jpg