PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 21 d. 17:58

Rusijoje pranešta apie „Telegram“ ir „WhatsApp“ programėlių veiklos sutrikimus

Pasaulis

Išmanusis telefonas / Pixabay

Lina LinkevičiūtėŠaltinis: ELTA


314915

Trečiadienį Rusijoje užfiksuoti didelio masto susirašinėjimo platformų „Telegram“ ir „WhatsApp“ veiklos sutrikimai.

Apie tai informavo šios šalies ryšių priežiūros tarnyba „Roskomnadzor“.

„Rugpjūčio 21 d. nuo 14 val. Viešųjų ryšių tinklų stebėsenos ir kontrolės centras užfiksavo didelio masto susirašinėjimo programėlių „Telegram“ ir „WhatsApp“ veiklos sutrikimus“, – sakoma paskelbtame pareiškime.

Stebėsenos portalų duomenimis, abiejų platformų naudotojai pranešė apie ryšio su serveriu problemų šuolį.

„Roskomnadzor“ pareiškė, kad sutrikimus lėmė paskirstytų paslaugų trikdymo (DDoS) kibernetinė ataka, kurios taikiniu tapo Rusijos telekomunikacijų operatoriai. Anot reguliuotojo, ataka buvo atremta per valandą, o paslaugos vėl teikiamos įprastai.

Dėl DDoS atakų tinklalapiai tampa neprieinami, nes jie yra užtvindomi kenkėjišku srautu.

Apie sutrikimus pranešta tuo metu, kai teisių gynimo grupės kaltina Maskvą stiprinant cenzūrą internete ir uždraudžiant svetaines, kuriose talpinama nepriklausoma informacija apie karą Ukrainoje.

Kremliui griežtinant socialinių tinklų sferos kontrolę, Rusija 2022 metais pripažino „WhatsApp“ patronuojančiąją įmonę „Meta“ „ekstremistine“ ir užblokavo prieigą prie „Meta“ platformų „Instagram“ ir „Facebook“.

Valdžios institucijos taip pat yra pagrasinusios uždrausti populiarią vaizdo įrašų dalijimosi platformą „YouTube“ – vartotojai anksčiau šį mėnesį pranešė apie sunkumus bandant pasiekti šią svetainę Rusijoje.