PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 16 d. 15:12

Rusijoje kyšininkavimu apkaltinti dar du karininkai

Pasaulis

Rubliai. Pixabay.com nuotr.

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


318798

Rusija apkaltino dar du karininkus kyšių ėmimu, pirmadienį pranešė tyrėjai. Tai naujausi iš virtinės areštų, susijusių su įtariama korupcija Gynybos ministerijoje.

Karinės atstovybės biuro vadovas Ivanas Populovskis ir jo pavaldinys Grigorijus Zorinas įtariami gavę daugiau nei 11 mln. rublių (120 tūkst. JAV dolerių) iš dviejų įmonių, tiekiančių gynybos ministerijai elektros prekes ir kabelius. Mainais buvo tikimasi, kad jie susilpnins prekių priežiūrą ir suteiks bendrovėms „kitų privilegijų ir lengvatų“ vykdant valstybines sutartis, nurodė Rusijos tyrimų komitetas.

„Per tyrimą kaltinamieji pripažino kaltę ir dalyvavimą kituose panašiuose nusikaltimuose, tarp jų ir su valstybės gynybos poreikiams skirtų lėšų grobstymu“, – priduriama pranešime.

Nuo balandžio Maskva suėmė jau daugiau kaip dešimt karinių pareigūnų, analitikai tai vadina neveiksmingų ar korumpuotų kariuomenės vadų „valymu“, vykstant Rusijos karui Ukrainoje. Gegužę prezidentas Vladimiras Putinas pakeitė daugelį metų gynybos ministru dirbusį Sergejų Šoigu ekonomistu Andrejumi Belousovu. Praėjusią savaitę tiriant korupcijos bylas buvo sulaikyti keturi esami ir buvę Rusijos pareigūnai, įskaitant vieną, dirbusį ministerijoje, pranešė Maskvos teismai.