PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 30 d. 16:39

Rusija tvirtina užėmusi dar tris gyvenvietes Ukrainoje

Pasaulis

Rusijos vėliava. Pixabay.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


316268

Rusų kariuomenė penktadienį pareiškė, kad jos pajėgos užėmė dar tris kaimus Ukrainos rytuose, kur ji žengia į priekį, nors Kyjivas tęsia didelį puolimą Rusijos teritorijoje.

Savo „Telegram“ puslapyje paskelbtame pranešime Rusijos gynybos ministerija nurodė, kad jos pajėgos užėmė Novoželanės ir Kostiantynivkos gyvenvietes, esančias Ukrainos Donecko regione, ir Synkivką Charkivo srityje.

Rusija teigia pastarosiomis savaitėmis užėmusi kelias Donecko ir Luhansko srities gyvenvietes.

Pastaraisiais mėnesiais Rusijos pajėgos žengia į Pokrovską, Ukrainos logistikos centrą, kuriame kadaise gyveno apie 60 tūkst. žmonių.

Ne tokios gausios ir prasčiau aprūpintos Ukrainos pajėgos stengiasi sulaikyti puolimą, laukdamos didesnės Vakarų šalių karinės pagalbos.

„Sudėtingiausia padėtis išlieka Pokrovsko kryptimi. Priešas bando pralaužti mūsų karių gynybą“, – penktadienį sakė Ukrainos kariuomenės vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis.

Jis taip pat sakė, kad Ukrainos pajėgos toliau spaudžia Rusijos vakarinę Kursko sritį, kur, kaip teigiama, kontroliuoja 100 pasienio gyvenviečių.

Anksčiau šį mėnesį Kyjivas pradėjo netikėtą kontrpuolimą Rusijos Kursko srityje, tikėdamasis, kad tai padės atitraukti Maskvos kariuomenę nuo Donbaso.

Tačiau Rusijos kariuomenė sutelkė savo puolamuosius pajėgumus į Donecko sritį ir, nepaisydama ukrainiečių atakų Kurske, toliau žengia į priekį.