PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 6 d. 13:13

Rusija teigia užkirtusi kelią 100 Ukrainos karių įsiveržimui į Kursko sritį

Pasaulis

Ukrainos karys / Scanpix

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA


312934

Rusijos pajėgos, pasak Kursko srities gubernatoriaus Aleksejaus Smirnovo, užkirto kelią ukrainiečių kariams kirsti sieną. „Telegram“ kanalas „Mash“, turintis ryšių su rusų saugumo šaltiniais, pranešė, kad apie 100 Ukrainos kovotojų Sudžos rajone mėgino pereiti sieną. Be to, regionas esą buvo apšaudytas iš Ukrainos pusės. Kurskas ribojasi su Sumų sritimi Ukrainos šiaurės rytuose.

Prieš tai „Telegram“ kanalas “Astra“ pranešė apie mūšius pasienyje. Kanale „2 Majors“ buvo teigiama: „Kursko sritis. Vyksta mūšiai keliuose valstybinės sienos ruožuose. Priešas vienoje siauroje fronto atkarpoje nedidele grupe įžengė per sieną kelis šimtus metrų gilyn, yra sulaikomas ir naikinamas. Situacija kontroliuojama“.

„Kol kas praktiškai neįmanoma spręsti dėl tariamo įsiveržimo į Kursko sritį masto, – rašo X tinklo vartotojas „WarTranslated“, kuris verčia rusų šaltinius į anglų kalbą ir paprastai yra gerai informuotas. – Rusų šaltiniai pasako nedaug ir yra linkę meluoti. Ir ukrainiečiai kalba mažai“. Tariamas įsiveržimas esą gali būti panašus į jau buvusius Belgorode ir Kurske, „tačiau gali būti ir kažkas didesnio (arba mažesnio)“.